Спалахи вітрянки в садочках тривають. Найбільше за тиждень – у «Червоних вітрилах»

image
25 Лютого 2019, 18:45
Поділитися:

Минулого тижня в Броварах зафіксували 20 випадків вітряної віспи. Хворіли переважно діти. Найбільше – вихованці садочків «Теремки», «Лісова казка» та «Червоні вітрила». В останньому дошкільному навчальному закладі цього епідсезону спалах фіксують уже не вперше. Тепер у садочку занедужали одразу шестеро дітей протягом тижня. Про це йдеться у звітах броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Як зазначають фахівці, із 15 по 21 лютого в місті загалом занедужало 20 людей, з яких 17 – це діти. Одиночні випадки трапились серед вихованців «Віночка» і «Барвінка», а також у 10-ій школі. У «Джерельці» занедужало двоє, у «Теремках» – троє, а в «Лісовій казці» – четверо.

Найбільше хворих дітей протягом звітного періоду відділ лабораторних досліджень зареєстрував у ДНЗ «Червоні вітрила» – шестеро. Зазначимо, що цей садочок уже не вперше фігурує як рекордсмен цього епідеміологічного сезону. Два місяці тому там зафіксували п’ятьох недужих за тиждень.

Слід зазначити, що минулого тижня фахівці прозвітували про спалах у «Джерельці»: тоді протягом семи днів у садочку захворіли восьмеро дітей із 18 недужих у місті загалом.

І дорослі, і малі, які захворіли останнього тижня, лікуються амбулаторно. Як повідомила під час сьогоднішньої оперативної наради за участі першого заступника міського голови представниця відділу лабораторних досліджень Ольга Строй, спалах вітрянки має припинитися тоді, коли перехворіє до 95 % усіх дітей.

Відповідно до звітів, протягом останніх трьох місяців захворюваність на вітряну віспу «тримається» на відносно високих показниках. Однак позначку в 20 хворих за один тиждень цього епідсезону перетинали лише раз. У передноворічний тиждень лікарі нарахували 23 хворих. 20 недужих зареєстрували через півмісяця. Іще двічі фахівці виявили 19 хворих за семиденний період.

Джерело: Трибуна Бровари