Спалах вітрянки в садочку «Джерельце»: 12 хворих дітей лише за тиждень

image
18 Березня 2019, 11:55
Поділитися:

Протягом минулого тижня, із 7 по 14 березня, в дитячому навчальному закладі «Джерельце» зареєстрували 12 випадків захворювань вітряною віспою серед дітей. Загалом за звітний період у місті зафіксували 20 недужих вітрянкою лише в неповнолітніх. Спалах хвороби триває в Броварах. Про це йдеться у звіті броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Як зазначають фахівці, минулого тижня вітрянка «скосила» також 4 вихованці садочка «Золота рибка» та по одній дитині із ДНЗ «Теремки» та Навчально-виховного комплексу. Іще один недужий відвідує школу в Києві, а інший – не ходить до навчальних закладів узагалі. У відділі лабораторних досліджень уточнюють, що всі 20 недужих є дітьми. Їх лікують амбулаторно.

За інформацією попередніх звітів лікарів, показник у 12 хворих вітрянкою є рекордним для одного навчального закладу, принаймні у цьому році. Слід зазначити, що з початку нового року в ДНЗ «Джерельце» перший помітний сплеск відбувся останнього тижня січня – 5 недужих за 7 днів. А після того – в середині лютого – одразу 8 хворих. Після цього фахівці відділу протягом трьох тижнів зафіксували 2, 4 і 4 випадки недуги відповідно.

Варто зауважити, що відносно високі показники захворюваності тримаються і загалом по Броварах. Число недужих зросло, починаючи із грудня минулого року. За цей час більше хворих, ніж тепер, було лише раз – в останній тиждень старого року – 23. По 20 пацієнтів були лише двічі – у січні та лютому. А найменше хворих цьогоріч було під час новорічних канікул і карантину – по 9 і 10 за 7 днів відповідно.

Фахівці відділу лабораторних досліджень вказують, що в Броварах триває спалах вітряної віспи. Оскільки щеплень від недуги в Україні не здійснюють, а хвороба має високу заразність, спалах закінчиться після накопичення в суспільстві колективного імунітету.

Джерело: Трибуна Бровари