Соціальні об’єкти Київщини готові до опалювального сезону на 100%

image
7 Жовтня 2019, 19:09
Поділитися:

Про готовність обласних служб, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування до дій в осінньо-зимовий період 2019/2020 року говорили сьогодні під час он-лайн наради, яку провів голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян.

Зокрема, обговорили стан готовності галузей господарського комплексу області, автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення, а також готовність служб реагування на надзвичайні ситуації в зимовий період.

Так, станом на 7 жовтня комплексну підготовку житлового фонду, об’єктів соціально-культурного призначення, теплопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства можна вважати завершеною. Зокрема, у житловому фонді: комплексно підготовлено 6960 житлових будинків, відремонтовано 99,2% покрівель, 1048 опалювальних систем, 973 одиниці систем холодного водопостачання. Для забезпечення теплом, підготовлено 1358 котелень (99,8%), заготовлено 10,7 тис тонн вугілля. Теплопостачальними підприємствами  проведено пробні пуски котелень.

Повністю завершено виконання запланованих заходів на об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства. Також стовідсотково підготовлено об’єкти соціально-культурного призначення: 865 закладів освіти, 492 дошкільних навчальних закладів та 762 заклади охорони здоров’я (лікарні, поліклініки, ФАП). За оперативною інформацією прийняті рішення та за заявами керівників вже підключені до опалення об’єкти соціальної сфери у Бородянському, Рокитнянському, Броварському районах та м. Славутич.

Для забезпечення належного експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення в зимовий період планується заготовити 148 000 т піщано-соляної суміші. Наразі укладено договори щодо поставки технічної солі та фрикційних матеріалів. Вже заготовлено близько 35 500 т фрикційних матеріалів, 4400 т технічної солі та 16 600 т піщано-сольової суміші. У зимовий період заплановано задіяти близько 292 одиниць техніки, а саме: снігоочисної – 176 одиниць; піскорозкидальної – 116 одиниць. Разом з тим заплановано укласти додаткові договори на оренду важкої буксирувальної техніки в кількості 40 одиниць, яка буде задіяна в разі надзвичайних ситуацій.

Для реагування на надзвичайні ситуації, характерні для зимового періоду готові в ГУ ДСНС у Київській області. Зокрема, може бути залучено 56 одиниць техніки підвищеної прохідності та 3 одиниці техніки, яку можна використовувати в якості тягачів, 34 електростанції, а також в підрозділах Головного управління у постійній готовності 25 наметів та 6 пересувних мобільний пунктів обігріву. Службою опрацьовано питання по розміщенню стоянок транзитного великовантажного транспорту на під’їздах до м. Києва по Чернігівському, Харківському, Дніпропетровському, Одеському та Житомирському напрямках – 59 майданчиків для відстою транспортних засобів. На автомобільних дорогах державного значення визначено 15 проблемних ділянок (спуски-підйоми).

Задля оперативного реагування всіх служб області та координації дій в зимовий період, вирішили 25 жовтня провести засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, на якій визначити відповідальних.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація