Сотні тисяч заборгували підприємці за використання земельних ділянок

image
30 Квітня 2019, 09:42
Поділитися:

Сотні тисяч заборгували підприємці за використання земельних ділянок
Автор Visnik, Опубліковано: Квітень 30th, 2019

.

Оскільки у минулому в різний час на території Переяслава-Хмельницького (Київська область) самовільно займалися земельні ділянки для підприємницької діяльності, комісією міської ради було обстежено ряд таких випадків, а також тих ділянок, що використовувалися з порушенням законодавства. На виконкомі міськради затвердили акти цих обстежень. Як доповіла заступник міського голови Наталія Устич, це дасть змогу для відшкодування збитків звернутися з позовами до суду, але у тих випадках, якщо підприємці відмовлятимуться добровільно відшкодувати заборгованість або ж реструктуризувати свої борги.

Всього було затверджено акти проти семи юридичних та фізичних осіб. За її словами найбільшу заборгованість було нараховано ТОВ “Автосервісне підприємство “Переяслав-Авто”: за  три роки – 948,6 тис. грн. Також значна сума у фірми “Меркурій” – понад 270 тис. грн. За такий же період, але за користування двома ділянками.

Деякі підприємці вже сплачують свою заборгованість або ж погоджуються на реструктуризацію. Як наголосив міський голова, робота в цьому напрямку продовжуватиметься і надалі.

Джерело: Вісник Переяславщини