Сортування сміття: Столична влада контролюватиме, аби відібрані фракції не потрапили на полігон у загальному сміттєвозі

image
30 Липня 2019, 19:54
Поділитися:

Київ запроваджує проект роздільного збору твердих побутових відходів: у місті вже встановлено близько 2,5 тис. контейнерів для збору пластику, паперу та скла. І міська влада не дозволить, щоб відібрані фракції відвозили на полігон чи деінде у загальному сміттєвозі. 

Про це в ефірі однієї з радіостанцій заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ми будемо жорстко це контролювати. Вторинна сировина має спрямовуватися на сортувальні лінії та подальшу переробку. Ми перезавантажуємо цей проект. Закупили нову техніку, закупили нові контейнери. При чому це не лише суха фракція, але й окремо скло, окремо пластик. Їх придбали підприємства-перевізники. Ми переконані, що ця тема є ринковою, і ми маємо створити певні умови на початковому етапі. А вже потім сам ринок регулюватиме цю галузь», – сказав Петро Пантелеєв.

Він назвав міфом поширене уявлення, що сортування й переробка сміття – це надзвичайно прибуткова справа. Зокрема, він звернув увагу на те, що постійно коливається ціна на вторинну сировину. Тому місто в межах повноважень сприятиме й допомагатиме підприємствам, які впроваджують цей проект.

Читайте також: Уряд не розглядатиме цього тижня питання щодо усунення Кличка з посади

Читайте також: У Мінрегіоні пояснили, що робити, якщо гуркіт на будівництві по-сусідству не припиняється ні вдень, ні вночі

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV