Сміттєве оновлення: у Києві встановлюють контейнери нового формату

image
17 Липня 2019, 11:15
Поділитися:

На вулицях столиці незабаром з’явиться понад 600 нових контейнерів для твердих побутових відходів. Вони замінять зношені та пошкоджені.

Про це інформує ПрАТ «Київспецтранс» у Facebook. 

– Гарні новини: також у рамках міського пілотного проекту з метою впровадження роздільного збору ТПВ підприємство придбало 120 контейнерів для збору пластику та скла. Наразі контейнери встановлюються в центральних районах Києва, – зазначають у Київспецтранс. 

Зібрану таким способом вторинну сировину доставлятимуть на сортувальну лінію й відправлятимуть далі на переробку.

У контейнер для збору скла можна викидати: цілі та биті скляні банки, віконне скло, пляшки з-під напоїв, ліків, косметики. Не можна викидати: порцеляну, кераміку, дзеркала, будь-які лампочки.

У контейнер для збору пластику можна викидати: пластикові пляшки та упаковку зі всіма цифрами, окрім 3 та 7, пакети з супермаркетів, плівку стрейч, бульбашкову та поліпропіленову плівку, одноразові стаканчики та контейнери. Дуже бажано задля економії місця попередньо зім’яти пляшки та зняти з них кришки. Не можна викидати: пляшки та упаковку з маркуванням цифрами 3 та 7, предмети, які містять папір або метал, сильно забруднені жиром предмети.

Якщо ви не можете визначити тип сміття – викидайте його у загальний контейнер.

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ