“Смілива гривня”: в Україні триває акція зі збору монет для потреб ЗСУ

“Смілива гривня”: в Україні триває акція зі збору монет для потреб ЗСУ
7 Серпня 2022, 12:18
Поділитися:

7 серпня 2022 г. 12:10

Національний банк України (НБУ) проводить благодійну акцію “Смілива гривня”. До 31 жовтня по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби ЗСУ.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні прсслужби НБУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“З 1 серпня до 31 жовтня 2022 року кожен громадянин зможе долучитися до акції, зібрати монети і принести їх до відділень АТ “Ощадбанк” та АТ “ПУМБ” – не лише в Києві, але майже в усіх регіонах країни, де працюють ці банки, зважаючи на безпечні умови роботи”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В НБУ зауважили, що значна кількість розмінних монет, зокрема номіналами 10 коп. та 50 коп. часто не використовуються громадянами для готівкових розрахунків та лежать у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбників.

В НБУ додають, що можна також організувати колективний збір коштів серед громад певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах.

“Цікаво, що 5 млрд грн – це приблизно 70 сучасних безпілотників BAYRAKTAR, або 25 реактивних артилерійських систем залпового вогню HIMARS, або 50 танків Т-90, або 150 машин бойової піхоти”, – відзначають в НБУ.

Адреси відділень, у яких можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції зазначені на сайті “Смілива гривня”.

Нагадаємо, киян запрошують приносити книги російською у “Сяйво книги”. Зібрані книги будуть віддані на переробку, а гроші підуть на потреба захисників України.

Читайте: Киянин дійшов зі столиці до Запоріжжя, щоб зібрати мільйон гривень для ЗСУ

Фото: НБУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона