Смертельний рекошет: нові подробиці вбивства 5-річного Кирилка

image
6 Листопада 2019, 11:26
Поділитися:

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) з’ясували обставини, за яких було вбито 5-річного Кирила Тлявова, але зброю, з якою випустили кулю, так і не знайшли.

За інформацією директора ДБР Романа Труби, результати слідчих дій доводять, що смертельна куля була випущена інспектором поліції з відстані 80 метрів.

Під час брифінгу пан Труба підкреслив, що двоє підозрюваних є представниками правоохоронних органів і тому обізнані з технікою безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю. Кожен із них знав, що місцевість прострілюється і на відстані пострілу можуть перебувати люди. Тим не менше підозрювані заздалегідь підготували мішені, по яких стріляли. Інспектори навіть не знали, що влучили у дитину, і поїхали розважатися. Їх затримали вранці.

«Ми не знайшли знаряддя вбивства, хоча зробили для цього все можливо і не можливе… Відсутність зброї не впливає на результати розслідування. Смерть дитини – результат безвідповідальної поведінки людей, які зобов’язані були слідкувати за дотриманням закону. Саме через їхні дії загинула дитина», − зазначив директор ДБР.

Наразі інспектору поліції оголошено підозру у вбивстві, вчиненому через необережність. Іншим чотирьом учасникам оголошено остаточні підозри в грубому порушенні громадського порядку, вчиненому групою осіб із використанням вогнепальної зброї, а також у зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів.

Нагадаємо, 31 травня в Переяславі-Хмельницькому двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках. Розважаючись, вони влучили у 5-річного хлопчика, який грався на майданчику біля будинку. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

Головне фото ‒ з мережі інтернет

Читайте також: Керівник поліції Київщини подав у відставку через загибель хлопчика

Джерело: Трибуна Бровари