Смартфон замість касового апарату: програму тестуватимуть більше трьох місяців

image
15 Листопада 2019, 10:48
Поділитися:

Державна податкова служба України готова до запуску програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО) – так званих касових апаратів в смартфоні. Чиновники вже допрацьовують відповідне рішення. З 1 січня 2020 року програмне забезпечення нададуть бізнесу для безкоштовного тестування, повідомляє видання «Сьогодні».

Тестовий режим триватиме до 19 квітня 2020 року. Після цієї дати програмні РРО можна буде використовувати поряд з традиційними касовими апаратами, зазначає видання.

Як вказує голова Державної податкової служби Сергій Верланов, за цей період платники зможуть ознайомитися з новими правилами, протестувати програмні РРО, зрозуміти їхні переваги і визначити для себе, якими моделями користуватися у своїй діяльності.

«ДПС буде надавати своє програмне рішення безкоштовно, як і безкоштовно здійснювати його обслуговування і підтримку. Ми будемо надавати інформаційну допомогу всім охочим – навчимо як користуватися РРО, покажемо, як це працює», − підкреслив Сергій Верланов.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2020 року застосування програмних РРО стане обов’язковим для окремих категорій платників єдиного податку на 2 – 4 групах.

Ідеться про продаж технічно складних побутових товарів з гарантійним ремонтом, медичних виробів, ювелірної продукції, товарів вторинного використання у роздрібній торгівлі. Окрім того, це стосується послуг готелів, турагентств і закладів громадського харчування.

З 1 січня 2021 року використання РРО буде обов’язковим для платників єдиного податку всіх представників 2 – 4 груп, незалежно від видів діяльності.

Читайте також:

Касові апарати, електронний чек, «кешбек» та штрафи: Президент підписав два закони щодо бізнесу
Замість касового апарату – смартфони та планшети: в Україні стартував експеримент

 

Джерело: Трибуна Бровари