Смачна екзотика: які заморські фрукти купують кияни

image
15 Листопада 2019, 11:48
Поділитися:

Фейхоа, манго, черімоя, айва – ці та інші тропічні фрукти можна часто побачити на прилавках столичних ринків. Імпортують фрукти та ягоди з Європи, а також із Південної Америки та Азії.

Величезний асортимент екзотичних фруктів представлено на Лук’янівському ринку. Чим можуть поласувати кияни, та у скільки їм це обійдеться, дізнався «Вечірній Київ».

На прилавках ринку досить багато зеленого плоду, схожого за формою на куряче яйце – це фейхоа. Смак та запах плоду нагадують суміш ківі та полуниці, а також ананасу.

Вартість фейхоа – від 85 до 150 грн за кілограм.

Вистачає на ринку й манго. Його вартість становить від 80 до 100 грн / кг залежно від його розміру. За бажанням, на ринку дають продегустувати.

Продавці зауважують, що тропічні фрукти користуються великим попитом у киян і вже давно стали звичними та улюбленими.

– Більшість купують тропічні фрукти як подарунок. Ми формуємо корзинку з тими плодами, які припали до душі клієнтові, й красиво її оздоблюємо, – розповідає продавчиня Олена.

Хоч за вікном листопад, полуниця й досі користується попитом. Вартість стартує від 85 грн / кг.

На ринку можна купити іспанську черімою. В середині плода, схожого на серце, знаходиться ароматна кремова і волокниста м’якоть з темними насінням. Однак насіння вживати не можна, воно вважаються токсичним. Про це завчасно попереджають продавці. Вартість черімої коливається від 90 грн до 130 грн / кг.

Також продавці радять спробувати айву. Її часто називають «хибним яблуком» через зовнішню схожість фруктів. Плоди айви не соковиті, а жорсткі, з терпким солодкуватим смаком. У свіжому вигляді айву вживають рідко, оскільки смак у неї надто терпкий. Переважно з її плодів готують варення, мармелад, компоти, цукати, а також фрукт запікають. Вартість – від 100 грн.

– Більшість киян купують ананаси, ківі, авокадо та манго. Можливо, це пов’язано з лояльнішими цінами, або з тим, що вони знайомі всім з дитинства, – коментує продавчиня Олена.

Справді, вартість цих фруктів на Лук’янівському ринку є нижчою: ківі коштує від 80 грн / кг, ананаси від 60 грн, а авокадо можна придбати від 25 грн.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ