Службова собака Київської митниці виявила заборонені до пересилання частини вогнепальної зброї (фото)

image
16 Січня 2023, 13:13
Поділитися:

16 січня 2023 г. 13:03

Службова собака Київської митниці Грета виявила у міжнародному поштовому відправленні заборонені до пересилання частини вогнепальної зброї – затвор та сім стебел затвора до гвинтівки Мосіна. Посилка прямувала з Хмельниччини до США, а задекларовані вони були як “подарункові сувеніри”.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби Київської митниці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Службова собака Київської митниці фокстер’єр Грета вкотре стала на заваді спробам пересилання частин зброї у міжнародних посилках. Цього разу кінологічна команда у складі Петра і Грети виявила у міжнародному поштовому відправленні заборонені до пересилання частини вогнепальної зброї – затвор та сім стебел затвора до гвинтівки Мосіна”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що посилка прямувала з Хмельниччини до США, а задекларовані вони були як “подарункові сувеніри”. Київською митницею складено стосовно відправника протокол про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України, а частини вогнепальної зброї вилучено.

“Всього ж за минулий рік Петро з Гретою виявили 64 частини до вогнепальної зброї, які пересилалися у міжнародних поштових відправленнях як в Україну, так і за кордон. Окрім чуйки на зброю Мосіна, в доробку Грети є ще й основні частини вогнепальної зброї типу “AR-15” і її модифікацій, а також пістолет “BLOW TR 14” з набоями калібру 9 mm”, – повідомляють в митниці.

Крім того, в митниці зазначають, що станом на зараз Грета найстарша серед службових собак Київської митниці, про що за кожної можливості не забуває нагадувати авторитетним гарчанням своїм молодшим колегам.

Нагадаємо, Київські митники виявили заборонені до пересилання поштою тютюнові вироби, які прямували з України, міста Чорноморська, до Ізраїлю, місто Герцлія. Загалом митники вилучили 3,6 тис. сигарет загальною вартістю 14,6 тис. гривень.

Читайте: Київські митники вилучили 3,6 тис. сигарет, які прямували до Ізраїлю під виглядом дитячого харчування

Фото: Київська митниця

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона