Службі пробації України — 5 років

image
4 Лютого 2020, 21:51
Поділитися:

Пробація України — можливості для змін!  Це слоган пробації України, який містить багатогранну філософію таких можливостей — від зміни правосвідомості та життя окремого правопорушника, зміни підходів до реабілітації правопорушників, прав жертв правопорушення та інтересів громади — до зміни суспільства і держави в цілому.

5 лютого цього року відзначається перша ювілейна дата — 5-а річниця прийняття Закону України «Про пробацію». Так, 5 лютого 2015 року на засіданні пленарної сесії Верховної Ради України 230 голосами народних депутатів було прийнято Закон України «Про пробацію» (№ 160-VIII), який вступив у дію 27 серпня 2015 року. Таким чином Верховна Рада України схвалила реальний крок у сфері наближення юстиції України до міжнародних стандартів і впровадження у державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру — пробації.

В Україні було створено законодавче підґрунтя для впровадження національної системи пробації, яка визначена як система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, а також забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.

У день професійного свята бажаємо колегам міцного здоров’я, плідної професійної діяльності, нових досягнень та здобутків. Нехай це свято надихає на нові досягнення та перемоги.

Колектив Бориспільського МРВ

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама