Слов’янський базар 2020: Україну представить броварчанка Еліна Іващенко | Трибуна

image
23 Травня 2020, 09:54
Поділитися:

В Україні обрали представників для участі в конкурсі міжнародного фестивалю Слов’янський базар 2020. Цьогоріч він відбудеться у білоруському Вітебську – з 13 по 21 липня – і стане 29-й за рахунком. Про це повідомляє телеканал М1.

Незважаючи на COVID-19, це міжнародне пісенне свято вирішили не скасовувати (як і решту подій у Білорусі – ред.). Воно відбудеться згідно із запланованою та затвердженою заздалегідь програмою.

А ось український національний відбір для конкурсу у Вітебську цьогоріч відбувся дещо нестандартно – в умовах форсмажору. У зв’язку з карантином, переможців довелося вибирати дистанційно.

«У цьому році нам довелося піти на нестандартні заходи, – розповів керівник нацвідбору на «Слов’янський базар» Влад Багінський. – На жаль, ми не змогли провести відбір в очній формі. Довелося переможців відбирати за заявками, надісланими на конкурс. Їх до нас надійшло понад 60!»

Як зазначає М1, до журі цього року увійшли:

продюсер і композитор Михайло Некрасов;продюсер Влад Багінський;продюсер розважальних програм Першого національного каналу (Суспільне ТБ) Ірина Слєпушова;музпродюсер телеканалу «Інтер» Олег Яковлєв;діджиталмаркетинг директор каналу М1 Нонна Кондрашова.

Очолили журі у старшій віковій групі продюсер Влад Багінський, у молодшій — Нонна Кондрашова. Нонна відома в музичному середовищі співпрацею з Олександром Пономарьовим та Іриною Білик, а зараз вона очолює M1 Agency.

У підсумку, в старшій віковій групі перемогла 19-річна Еліна Іващенко. Багатьом співачка запам’яталася як учасниця нацвідбору на Євробачення 2020. Раніше вона ставала переможницею третього сезону телешоу Голос. Діти, десятого сезону телевізійного конкурсу Х-Фактор!, а також стала володаркою гранпрі Чорноморських ігор 2018.

Водночас переможницею молодшої вікової групи є Анастасія Мартинюк – срібна призерка Чорноморських ігор 2019.

«Трохи незвично та складно проводити відбір заочно, але я дуже сподіваюся, що нам вдалося всіх розглянути і прийняти об’єктивне рішення. Зичу удачі та перемоги Еліні й Насті!» – прокоментувала рішення журі Нонна Кондрашова.

У межах Слов’янського базару на сцені Вітебська, крім конкурсантів від України, виступатимуть Наталя Бучинська, Микола Гнатюк, Влад Ситнік, гурт AVIATOR. Тіна Кароль покаже сольну програму, зазначають на М1.

У театральній програмі міжнародного фестивалю також бере участь представник України – Вінницький академічний обласний театр ляльок. На сцені театру «Лялька» він покаже виставу «Лісова фея Агай» українською мовою.

Фото – пресслужба Еліни Іващенко

Читайте також:

Еліна Іващенко не поїде на Євробачення-2020: програла в нацвідборіПоцілована Богом у тім’ячко: цікаві факти з життя переможниці шоу «Х-фактор» 10 сезон Еліни ІващенкоМісто, люди і місця: золотий голос Броварів Еліна Іващенко про життя після перемоги в проекті «Голос. Діти»

Post Views: 93

Джерело: Трибуна – Бровари