Слідом за Бучею: Ірпінську виправну колонію виставлено на аукціон

image
10 Лютого 2021, 12:17
Поділитися:

За гарячими слідами після продажу Бучанської колонії, Ірпінську виправну колонію, що у Коцюбинському, також виставлять на продаж. 
Така інформація з’явилася на сайті Міністерства юстиції. На аукціоні буде розпродано 27 недіючих колоній. Першим об’єктом, який буде виставлено на аукціон, буде якраз Ірпінський виправний центр (№132), а за ним і Бучанська колонія.
Зараз Міністерство юстиції та Фонд державного майна готують до приватизації понад 8 га землі. Тут вже підведено комунікації: водовідведення і водопостачання, електрика тощо, а поруч- залізниця.  До станції метро «Академмістечко» всього 6 км, поруч парк, що створює чудові умови для забудови. 

«У рамках «Великої приватизації в’язниць» плануємо виставити на прозорі аукціони майно 35-ти виправних закладів, що перебувають у «законсервованому» стані. Кожен з цих закладів, розташованих по всій території України, вже припинив свою профільну діяльність. Утримувати закриті установи, які не виконують своєї функції, є невигідним для держави, оскільки це мільйони гривень видатків щороку», – зауважила заступник Міністра юстиції Олена Висоцька.
За її словами, приватизація таких недвіючих установ позбавить державу збитків і дозволить будувати нові, сучасні виправні центри за європейським зразком.
Аукціон з продажу Ірпінського виправного центру (№132) буде оголошено в середині лютого. Стартова ціна недіючої колонії складає 220,2 млн грн ($7,8 млн).
Нагадаємо, що в кінці минулого року Бучанську виправну колонію розформували і виставили на продаж, але на території залишилися коти та службові собаки, які шукають новий дім.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Хочу додому: котики з колонії чекають нових господарів
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня