Слідами стихії

image
14 Березня 2019, 19:49
Поділитися:

Не втрималися покрівлі та стіни
Відлуння урагану, що вихідними прокотився Україною у понеділок, 11 березня, дісталося до Борисполя. Пориви вітру встигли наробити чималої шкоди.
Бориспіль отримав попередження про помаранчевий рівень небезпеки у зв’язку із сильними поривами вітру. Як повідомив «Вістям» перший заступник Бориспільського міського голови Микола Корнійчук, найбільше роботи буря підкинула КП «ЖРЕУ». Було пошкоджено покрівлі на вул. Київський Шлях, 27, Привокзальна 2а, Соборна, 10, Соцмістечко, 327, 347, 349, Нова ІІ, буд. 4, Київський Шлях, 2а. Ремонт покрівлі на Київському Шляху, 27 розпочали відразу, як отримали повідомлення (на фото). Дуже велику площу даху довелося відновлювати на Привокзальній, 2а. Там ще два дні після бурі працювала «вишка».
По ЖЕК-1 покрівлі встояли. Працівників підприємства залучали до відновлення покриття у школі №6 (над залом та бібліотекою) та у школі №4, де зірвало оцинкований парапет над початковою школою. Зате пошкоджений фронтон будинку Київський Шлях, 87, який обслуговує ЖЕК-1, демонстрували навіть на центральних телеканалах. Перш ніж ремонтувати цей будинок, працюватимуть проектанти, бо є питання до надійності конструкцій.

Ураган проти електромереж
За інформацією керівника Бориспільського РП «Київобленерго» Миколи Борзяка, Бориспільщина найбільше в області постраждав від бурі.
У зв’язку з падінням дерев і обривами проводів, через поламані опори під час бурі було відключено 17 ліній по 10 кіловольт. Без електрики залишилася частина Борисполя і 70% сіл району. В основному, цілі села повністю були без електропостачання. Навіть після двох днів роботи по ліквідації наслідків негоди, без електрики залишалися Кийлів, Жереб’ятин, Головурів, частково Вороньків, мала Олександрівка, Сеньківка, Андріївка, Любарці. Постраждало багато ліній 0,4 кіловольта, найбільше по Борисполю, Воронькову, Любарцях, Гнідину, Рогозову.
Дуже великі пошкодження і дуже великий обсяг робіт по їх ліквідації. Через день після урагану ще три лінії по 10 кіловольт залишалися відключеними повністю і дві — частково.
Власних потужностей Бориспільського РП «Київобленерго» не вистачало для ліквідації такої кількості аварій. Центральний офіс спочатку направив на допомогу одну бригаду, на другий день долучилася ще одна.

Відео засідання комісії з надзвичайних ситуацій, на якому обговорювали наслідки буревію, та підраховували, яку шкоду він завдав місту, можна побачити на нашій сторінці в facebook.

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама