Сквер у центрі столиці назвали на честь Анни КиївськоЇ

image
4 Вересня 2020, 07:21
Поділитися:

Учора на пленарному засіданні Київської міської ради депутати присвоїли скверу на Львівській площі ім’я однієї з найвідоміших українок Анни Київської. Вона була донькою великого князя київського Ярослава Мудрого та королевою Франції. Про це повідомляє пресслужба Київради. 

– Тепер сквер на Львівській площі носитиме ім’я Анни Київської. У 2016 році здійснено реконструкцію скверу та встановлено перший пам‘ятник Анні Київській коштом меценатів. За чотири роки в рамках проекту «Шлях Королеви» пам‘ятники встановлено в Кракові, Тулузі, Джакарті, Арлоні та Версалі. А вже 12 вересня в рамках Міжнародного фестивалю мистецтв Anne de Kyiv Fest у Луцьку буде встановлено скульптуру найвідомішої доньки Ярослава Мудрого, презентовану громадою Києва, – зазначила голова постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха.

Вона наголосила, що бажаючі цьогоріч зможуть долучитись до міжнародного фестивалю, який Київ підтримує 5-й рік поспіль, онлайн.  

Ідея найменування скверу на честь Анни Київської проходила громадське обговорення. Воно відбувалося з 23 жовтня до 23 грудня 2019 року. 98% учасників голосування підтримали відповідну ініціативу.

Нагадаємо, 

Марія Катаєва

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Джерело: Вечірній Київ