скільки заробляє головна спеціалістка загального відділу Ірпінської міськради — ITV

image
9 Травня 2024, 18:11
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Журналісти ITV продовжують порівнювати зарплати різних чиновників у міськрадах Київщини. Серед фігурантів «зарплатного скандалу», який нещодавно розгорівся в Ірпінській міськраді, є й працівниця виконкому Анастасія Фрейберг. У своїй останній декларації вона зазначає, що є головним спеціалістом у загальному відділі міськради. Утім у документі про зарплати виконкому, який оприлюднили на сайті ІМР, вона названа головним спеціалістом відділу інформаційного забезпечення. Ми будемо порівнювати її зарплату з іншими головними спеціалістами загальних відділів, оскільки саме цю посаду Фрейберг вказала у декларації за 2023 рік.

Загальний відділ займається організаційно-технічним забезпеченням діяльності самої ради, її структурних підрозділів та міського голови. 

Середня зарплата головного спеціаліста у такому відділі на Київщині  — 28 000 грн. У головної ж спеціалістки загального відділу в Ірпені середня місячна зарплата майже вдвічі більша — 55 000 грн. Цю цифру отримуємо, поділивши вказану в декларації річну зарплату Фрейберг 666 452 грн на 12 місяців. 

Однак в документах, оприлюднених на сайті міськради, можна простежити, як змінюється зарплата Фрейберг. У листопаді 2023 року їй нарахували 86 480 грн, а у лютому — 33 086 грн

Що ж до її колег в інших міськрадах Київщини? Наприклад, головна спеціалістка загального відділу Вишгородської міськради Лариса Гаврилко в місяць у середньому отримує 33 354 грн. Одна ж із найменших зарплат серед колег — у працівниці Білоцерківської міської ради. Головна спеціалістка тамтешнього загального відділу Наталія Мамай у місяць отримує втричі менше своєї ірпінської колеги — приблизно 17 428 грн

На останній сесії Ірпінської міської ради депутати скоротили зарплатний фонд виконкому на 11 млн грн. Це перше рішення по «захмарних» зарплатах ірпінських чиновників після скандалу. 

Нагадаємо, раніше журналісти ITV вже порівнювали зарплати головної бухгалтерки Ірпеня Христини Глужанець, начальниці земельного відділу Анастасії Черкас та начальниці економічного відділу Яни Жиган із заробітком їхніх колег в інших міськрадах Київщини. Згадані ірпінські чиновниці також отримували, як мінімум, вдвічі більше за своїх колег в області.



Джерело: ITV