Скільки військових росія зосередила на Півночі: Наєв розповів, чи є загроза для Києва

Скільки військових росія зосередила на Півночі: Наєв розповів, чи є загроза для Києва
6 Січня 2024, 14:54
Поділитися:

Росія продовжує зберігати військову присутність у прикордонних регіонах на Півночі України. За приблизними підрахунками, Кремль тримає близько 19 тисяч окупантів на кордоні з Сумською та Чернігівською областями.

При цьому ситуація на північних кордонах із ворогом залишається контрольованою. “Спокійний час” ЗСУ використовують для будівництва фортифікаційних споруд і мінування територій. Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, який сьогодні побував в одному з опорних пунктів Сил оборони на Київщині та вручив нагороди військовослужбовцям – повідомляє інформаційне агентство “MKV” з посиланням на ТСН.

“На цей час російських військових навпроти Чернігівської та Сумської областей як було, так і залишилося – близько 19 тисяч осіб. Ударних угруповань не створено. Станом на зараз підстав хвилюватися немає, наша розвідка моніторить ситуацію”, – каже Сергій Наєв.

Хоча ударних угруповань окупанти на кордоні з північними областями не тримають, однак постійно вдаються до диверсій. Так, у грудні було зафіксовано кілька випадків, коли російські ДРГ намагалися зайти на територію України. Лише за два тижні у грудні було зафіксовано 7 таких спроб.

У листопаді 2023 року Командувач Сил оборони Сергій Наєв розповів про присутність зс рб у прикордонних районах з Україною. Їхня загальна чисельність тоді складала близько 1800 осіб від Волинської до Чернігівської областей.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!



Джерело