Скільки отримують українські солдати під час навчань | Трибуна

image
24 Листопада 2023, 20:27
Поділитися:

Сума грошового забезпечення українських солдат залежить від тих завдань, які вони виконують. Мінімальна становить 20 тисяч гривень на місяць під час навчань. Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву, яку зробив на телемарафоні Володимир Фітьо – начальник служби зв’язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ.

«Стандартно від 20 тисяч гривень для солдата», – сказав він.

За його словами, коли солдати «вже приїжджають у район виконання завдань, вони вже отримують те грошове забезпечення, яке передбачено в цьому районі, тобто від 20 до 120 тисяч у місяць».

Грошове забезпечення

Нагадаємо, Міністерство оборони України збільшило перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду.

Із 29-го вересня встановлюється така винагорода:

100 000 гривень – військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000). Нараховується з 29-го вересня;
100 000 гривень – військовослужбовці, які здійснюють розмінування в районах ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000). Нараховується з 29-го вересня;
50 000 гривень – військовослужбовці зі складу командування та штабів (у тому числі поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії (раніше вони отримували 30 000). Нараховується з 29-го вересня;
30 000 гривень – військовослужбовцям за виконання бойових завдань із розмінування поза районами ведення бойових дій. Нараховується з 29-го вересня.

Поранені військовослужбовці, які перебувають у розпорядженні понад два місяці та за станом здоров’я не мають змоги виконувати обов’язки військової служби за відповідними посадами, отримуватимуть додатково 20 100 гривень. Нараховується з 1-го червня.

Інструктори учбових центрів отримуватимуть додатково від 15 000 до 30 000 гривень. Нараховується з 1-го червня.
Строковики6 000 гривень. Нараховується з 1-го червня.
Курсанти2 350 гривень. Нараховується з 1-го червня.

Зазначені військовослужбовці отримають відповідні доплати найближчим часом.

Оновлене грошове забезпечення військовослужбовці почнуть отримувати з 29-го вересня.

Виплати бійцям, які воюють на передньому краї, збережені на тому ж рівні – 100 000 гривень. Це ж стосується військовослужбовців, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво), пов’язане із захистом Батьківщини, та перебувають на стаціонарному лікуванні, а також сімей полонених та зниклих безвісті.

ФОТО – ArmyInform

Читайте також:

В Україні запустили безкоштовне навчання для військових та людей із інвалідністю

«Це – не мобілізація»: у ЗСУ надали пояснення про військовий облік жінок

Якими державними пільгами можуть користуватися родичі військових: пояснення від юриста

Сплата аліментів військовослужбовцями: чи стягуватимуть виплати із «бойових»?

Джерело: Трибуна – Бровари