Скільки людей перебуває в Києві та коли можна повертатися до столиці: Кличко назвав точну дату

image
7 Травня 2022, 18:03
Поділитися:

Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що містяни, які змушені були через війну покинути столицю, зможуть повернутися до домівок вже після 9 травня.

Про це міський голова зазначив в коментарі “Радіо НВ”.

“Гарантувати безпеку ми поки що не можемо, але після 8−9 травня можна потроху буде повертатися до столиці”, – зазначив мер.

Водночас, Кличко підкреслив, що війна – триває, тож тим, хто має таку можливість,  краще не поспішати повертатися в Київ, адже метою агресора була і залишається столиця. Особливо загроза ракетних обстрілів зберігатиметься в період 8, 9 травня, адже в ці дні ворог може готувати низку провокацій та посилених атак.

Попри це, місцева влада разом з Військовою адміністрацією вирішили не посилювати комендантську годину, сподіваючись, що обійдеться без обстрілів. Вона триватиме як і зазвичай – з 22:00 до 05:00 ранку. Але з надією, що містяни відповідально поставляться до власної безпеки, не нехтуватимуть сигналами повітряної тривоги і негайно прямуватимуть до укриття.

Що стосується 8 та 9 травня, то цими днями в Києві буде посилено патрулювання вулиць, проводити будь-які масові заходи – заборонено.

Кличко додав, що велика частина територій у передмісті та у лісопаркових зонах  залишається небезпечною через велику кількість замінувань. Втім, попри це, Київ потроху оживає і до столиці щодня повертаються містяни.

Міський голова зазначив, що найменша цифра перебування людей у столиці становила близько одного мільйона людей. Зараз у Києві перебуває 2 млн 200 тис. киян.

Раніше Віталій Кличко показав, як виглядають обстріляні ворогом будинки. Нагадаємо, в столиці російсткі агресори пошкодили 200 житлових будинків. А також 46 шкіл, 30 дитячих садочків та понад 70 об’єктів міської інфраструктури.

Вас також може зацікавити: На Київщині вже функціонують 16 тимчасових переправ

Підписуйтеся на наш Telegram. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новин

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua