Скільки бюветів у Києві і хто гарантує якість їх води

image
24 Березня 2019, 12:30
Поділитися:

 «Київводфонд» повідомив, що підприємство планує до 2025 року збудувати нові артезіанські свердловини і повернути до робочого стану всі 198 бюветів.

У період 2019-2025 років заплановано відновлення 28 непрацюючих бюветних комплексів, шляхом будівництва нових артезіанських свердловин малої продуктивності, та збільшення мережі бюветних комплексів м. Києва, завдяки будівництву 7 нових бюветних комплексів», – повідомила директор підприємства “ККиївводфонд” Світлана Козловська.

У порівнянні з 2015 роком, на початок якого функціонувало лише 127 бюветів, кількість  бюветних комплексів у робочому стані у Києві зросла на 33%. Завдяки капітальним і поточним ремонтам та будівництву нових свердловин, наразі жителі столиці можуть скористатися 169 бюветами в усіх районах міста Києва.

«Київводфонд» здійснює періодичний повний, скорочений та виробничий контроль якості питної води з бюветів комунальної форми власності з періодичністю визначеною санітарними нормами ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Крім того, «Київводфонд» інформує населення про якість питної води з бюветів –  розміщує результати лабораторних досліджень на інформаційних таблицях кожного конкретного бювету, також із результатами останніх перевірок можна ознайомитись на сайті підприємства.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ