Скарлатина побила рекорд, а вітрянка утримує високі показники, – медичні новини тижня

image
11 Березня 2019, 19:31
Поділитися:

Минулого тижня лікарі міста зареєстрували 7 випадків скарлатини, що є абсолютним рекордом цього року. Не відступає від статистики і вітряна віспа, якою за перші сім днів березня занедужали 17 осіб. Окрім того, загалом за тиждень у місті зареєстровано 6 випадків кору, 1 зараження туберкульозом і одне інфікування епідпаротитом. Про це йдеться у звітах броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Як зазначено в останній доповіді фахівців, із 1 по 7 березня скарлатиною занедужали 7 дітей. Це – двоє вихованців садочку «Барвінок», по одному із «Калинки», «Сонечка», «Теремків», та учні 6-ї школи і гімназії ім. Бориса Олійника. Двоє маленьких пацієнтів перебувають у стаціонарі, решту – лікують амбулаторно.

Слід зазначити, що такі показники захворюваності на скарлатину є рекордними у 2019 році. Протягом кожного зі звітних тижнів медики реєстрували не більше трьох випадків недуги. Водночас у середині грудня 2018 року захворюваність таки збільшувалась. Лікарі фіксували по 6 і, навіть, 8 випадків скарлатини за сім звітних днів.

Надзвичайно заразним кором минулого тижня занедужали 6 осіб, причому лише двоє із них – діти. Один серед них – 10-річний учень гімназії ім. Бориса Олійника. Фахівці вказують, що жоден із пацієнтів не був вакцинований. Варто зауважити, згідно зі звітами, принаймні останнім часом кором хворіють переважно дорослі, які важче переносять недугу.

Високі показники першого тижня весни були й у вітряної віспи. За цей час хворобою заразились 17 людей, з яких 15 – це діти. Як і за тиждень до того, найбільше недужих і цього разу в садочку «Джерельце» – четверо. У «Віночку» – троє. А в «Лісовій казці», «Червоних вітрилах», «Теремку», «Теремках», «Катюші», «Сонечку» та 9-й школі – по одному випадку. Всі пацієнти, в тому числі і дорослі, лікуються амбулаторно.

Діагноз туберкульозу минулого тижня лікарі поставили 39-річному дорослому, який тепер лікується поза стаціонаром. Іще одна рідкісна недуга, яка нещодавно вже фігурувала у списках броварських хворих, – епідпаротит. Його «підчепив» один пацієнт.

Окрім іншого, у відділі лабораторних досліджень зазначають: із 1 по 7 березня в Броварах грипом і ГРВІ занедужали 672 особи, а 12 людей отримали гастроентероколіти. Із покусами собак до лікарів звернулися четверо. Водночас вірусні гепатити, ротавірусні інфекції, шігельози, сальмонельоз і тифопаратифозні інфекції протягом тижня не реєструвались.

Джерело: Трибуна Бровари