Скандал в УЗ: військовий був вимушений їхати з Києва до Чернігова у тамбуріі

image
29 Березня 2024, 09:12
Поділитися:

Військовому Національної гвардії довелось їхати з Києва до Чернігова у тамбурі вагону поїзда, оскільки разом з ним був великий службовий собака.

Про це повідоміло Hromadske.

Одна з пасажирок вагону, Дарія Бронська, обурилася цією ситуацією. Військовий пояснив їй, що йому не дозволили пройти далі у вагон через собаку.

“Спитали потім якогось робітника, чому так. Він сказав, що собака в холці вище ніж 45 см не може просто так їхати – мають викупити все купе чи щось таке. Я їхала в новій електричці, де місця валом. Невже не знайдеться якогось кутка, місця хоча б біля полиці для валіз”, – наголосила жінка.

Вона зазначила, що пес (лабрадор) “зовсім не агресивний, а навіть приязний”.

В УЗ заявили, що є затверджені правила перевезення тварин: у регіональних поїздах собаки великих порід (вище ніж 45 см у холці) перевозяться у крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супровідника. Менших тварин можна брати з собою у купе у переносках (як ручну поклажу).

“Ми усвідомлюємо, що правила вже застарілі. Наразі команда працює над їхнім оновленням, але це досить складний і тривалий процес. Адже зміни вносять до Кабінету Міністрів, тому швидкість ухвалення рішень залежить не лише від “Укрзалізниці”, – пояснили у компанії.

Керівник пресслужби Нацгвардії Руслан Музичук розповів, що формування має свій спеціальний транспорт: спецвагони та автомобілі, призначені для перевезення собак. За його словами, ці засоби використовують для того, щоб, зокрема, уникати таких ситуацій, яка сталася у вагоні УЗ.

Нагадаємо, у Київській області попрощаються з захисником Віталієм Сов’юком.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua