Скандал на 91 окрузі, кандидат Юлія Олексишина “заробляла” на районному комунальному підприємстві

image
18 Липня 2019, 18:12
Поділитися:

Дата публикации: 18 июля 2019.

Згідно аудиторського звіту, кандидат у народні депутати Юлія Олексишина спричинила збитки комунальному підприємству на десятки тисяч гривень.

Як стало відомо Містоінформ із джерел у Макарівський районній раді, кандидат у народні депутати по 91 округу Юлія Олексишина під час роботи у Макарівському районному комунальному підприємстві скористалась своєю посадою для організації господарської діяльності, чим спричинила збитки на десятки тисяч гривень.

Згідно аудиторського звіту Києво-Святошинської об’єднаної державної фінансової інспекції за 2013-2015 роки, ФОП Юлія Олексишина уклала із комунальним підприємством “Макарівське районне виробниче управління житлово-комунального господарства” договір операційної оренди щодо приміщення на виробничій базі підприємства.

Цікаво, що у звіті чітко зазаначено, що Юлія Олексишина є пов’язаною особою, а саме юристом комунального підприємства і дружиною начальника комунального підприємства – Пінєгіна Віктора Сергійовича.

Згідно договору оренди нерухомого майна, Юлія Олексишина орендувала кімнату площею 8,4 м2 з метою надання ритуальних послуг. Орендна плата склала символічних 100 грн. на місяць. Однак, навіть такий мізерний платіж вперше комунальному підприємству надійшов лише через два з гаком роки. Проте за прострочку платежу платежу штрафні санкції не були передбачені договором, який підготувала сама Юлія Олексишина перебуваючи на посаді юриста. Орендодавець міг розірвати договір, але цього не було зроблено. Очевидно, Віктор Пінєгін не хотів створювати проблем для бізнесу своєї дружини.

Примітним є той факт, що паралельно із Юлію Олексишиною був укладений аналогічний договір з ТДВ “Торговий Дім “Південний Буг”, але ціна оренди для цього підприємства виявилась у шість разів вищою ніж для ФОП Юлії Олексишиної.

Юлія Олексишина не платила орендну плату та не компенсувала втрати на електроенергію. Більше того, в процесі здійснення інвентаризації на виробничій базі в смт. Макарів, вул. Пушкіна, 6 виявилось, що фактично у розпорядженні ФОП Олексишиної Юлії є не одне приміщення, а цілих п’ять. В підсумку це 115 м2, що в десятки разів перевищую площу за договором оренди.

В результаті використання Юлією Олексишиною службового становища, а також службового становища її чоловіка Віктора Пінєгіна, який займав посаду начальника, комунальне підприємство “Макарівське районне виробниче управління житлово-комунального господарства” у період 2013-2015 роках недоотримало 47948 грн.

А останнім часом Юлія Олексишина веде бурхливу громадську роботу у соціальних мережах звинувачуючи чиновників і депутатів у зловживанні своїм посадовим становищем для отримання неправомірних вигод, що виглядає дещо цинічним на фоні її минулого.

Нагадаємо, недавно голова Макарівської районної ради Олександр Гулак публічно звинуватив кандидата по 91 виборчому округу Юлію Олексишину у розкраданні. Серед інших підприємств було згадане саме КП Макарівське “ВУЖКГ”.

Раніше Містоінформ писав, що громадська активістка витратила значну частину сімейного бюджету дя реєстрації кандидатом у депутати.

Джерело: МИСТОИНФОРМ