СК “Юніор” не зміг здобути очок у матчі з “Межигір’ям” – Макарів Діловий

image
3 Травня 2021, 21:06
Поділитися:

Після трьох поспіль поразок у матчах із лідерами чемпіонату на команду з Макарова очікувала зустріч із дещо слабшим суперником – “Межигір’ям” із Нових Петрівців

СК “Юніор” розпочав матч дуже активно, і вже на четвертій хвилині змарнував стовідсотковий момент відкривати рахунок. Завдяки високому пресингу макарівчани змусили помилитися голкіпера, який віддав м’яч Олександру Петруку. Той пробивав вже по пустих воротах, однак не влучив : намагався перекинути голкіпера, а м’яч полетів вище воріт. А далі “юніори” втратили той запал, який вони мали на стартових хвилинах, і загалом картина першої половини зустрічі була вельми плачевною : “Межигір’я” більше володіло м’ячем, і, хоч і не досить впевнено, але таки створювало якісь моменти, на відміну від гравців “Юніора”, які, як здалося, покладалися лише на помилку суперника.

А команда з Нових Петрівців таки забила : партнери завдяки проникаючій передачі вивели на побачення з голкіпером Олега Шокуна, який, проскочивши повз воротаря, відправив м’яч до порожніх воріт. А ще за дві хвилини господарі могли подвоювати рахунок, коли після дальнього удару голкіпер СК “Юніор” з великими труднощами перевів м’яч у поперечину. Ближче до перерви “Юніор” спробував знову зіграти активніше, але до чогось справді небезпечного це не призвело.

Інша справа – другий тайм. Певні тактичні перестановки додали у гру макарівчан нових барв, і “Юніор” заграв куди яскравіше за суперника : велика роль у цьому перехід з центра поля у центр нападу Олександра Шоми, а також вихід на позицію атакувального півзахисника під 19-м номером, який значно оживив гру у центрі поля. Тепер вже СК “Юніор” більше проводив часу в атаках і створював моменти, а “Межигір’я” грало переважно на контратаках. Однак із реалізацією в макарівчан була біда… Ближче до завершення матчу, коли на правий фланг вийшов Роман Підорін, а на лівий — Артур Харіханов, “юніори” взагалі притисли суперника до воріт, а на останніх секундах взагалі пішли ва-банк, відрядивши до карного майданчика “Межигір’я” навіть голкіпера, однак зрівняти рахунок не судилося, і мінімальну перемогу святкували господарі поля.

Враженнями про гру поділилися представники обох команд.

Олександр Богдюк, очільник СК “Юніор” : “Вже не вперше ми втрачаємо очки у матчі, в якому могли їх здобути. На жаль наша “чорна смуга” продовжилася ще на один матч, але ми не опускаємо рук і рухаємося далі. Готуємося до матчу 1/16 Кубка Київщини проти Заспи, який відбудеться 4-го травня”.

Сергій Солдатов, головний тренер “Межигір’я” : “Ми готувалися до СК “Юніор” як рівного для себе суперника – ми знали, що в Макарові, як і у нас, досить молода команда із тренером, який любить грати в вертикальний та діагональний футбол та вимагає від гравців виконувати великий обсяг роботи. Все що ми вимагали від наших гравців у першому таймі – вони виконали : ми виходили в атаку через довгу передачу, намагались компактно оборонятися, та застосовувати високий пресинг, особливо при втраті м’яча в атаці, що у нас досить непогано виходило. Те що у другому таймі зіграли дещо слабше – у гравців, особливо молодих, іноді виникає бажання зіграти на утримання рахунку, і це – нормально. Можливо команда дещо втомилася – це все ж таки молоді хлопці. І хоч заміни, чесно кажучи, гру не освіжили, однак ми зіграли надійно та організовано. Могли забити другий і третій м’яч, однак не пощастило, але грою я задоволений, результатом – тим паче. Зараз у нас кожне очко – на вагу золота”.

Джерело: Макарів Діловий