Сім листів з далекого 1943… Проект «НепрOSTі листи» дістався Броварщини

image
16 Січня 2020, 16:43
Поділитися:

У суботу, 18 січня 2020, в кафе «Чумацький шлях» (с. Русанів, Броварський р-н) о 10.00 відбудеться вручення рідним та близьким символічних копій листів остарбайтерів з с. Русанів. Це все стало можливим за допомогою проекту «НепрOSTі листи», на сторінці якого і афішували дану подію.

Загалом по Русанову було віднайдено у фондах ДАКО 7 листів, які були відправлені до родин у 1943 р. Але ці листи так і не дійшли за вказаними адресами. У село куди їх надсилали вони потраплять лише через 77 років.

Запрошуємо родичів адресатів, школярів, вчителів, студентів, односельчан, які цікавляться історією Русанова, історією України.

Від імені громади – щира вдячність за дослідницьку та пошукову роботу «НепрOSTі листи», Пам’ять нації, Віталію Гедз, а також керівництву кафе «Чумацький шлях» за допомогу в організації зустрічі.

“…Здраствуйте дорогенкі сестрічка Гаша и Тоня й братики Ваня и Вася и ридненька мамочка ох родні мои дорогі як далеко передават прівет далека сторона сестро дорога Гаша во первих собщаю я вам що я ваши посилочки получіла за котори я очен і очен дакую вам дорогі мой я получіла 2 посилки шовковиц и 2 мукі и одну насіня и чотири коржиков и лісточок за котори я очен і очен дякую ну за лісточок найкраще дякую ну дякую и дякую що не забули мене дорогенкі нас сталі луче корміт ну робит сталі билш ну робота в мене одна скилки живу до я на дній робот робота чиста и логка и не опасна хожу чісто и пока є в чому и взутся и вдітся мамочко и сестричко часто кожен вечир хожу в клуб гулят и вси дивчата клуб хороши такі яки в нас був трі дня як булі в гості мі вси багато дивчат и хлопцив идут замуж и женяца так я караваю як рачов дивчину видалі замуж дорогенкі не знаю чі ви получіте мою открітку й дайте скорой ответ. До свиданія мама и Гаша и Тоня і Ваня и Вася и Петя До свиданія с приветом Соловей Галя…”

Лист Анни СОЛОВЕЙ до брата Василя СОЛОВЕЯ (с. Русанів, Броварського району) від 20 квітня 1943 р.

ДАКО. Ф. Р-4826. Оп. 1. Спр. 74. Арк. 100–100 зв.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed