Сільські «Бабусі» у столиці: на Подолі триває колоритна виставка

image
30 Жовтня 2020, 19:54
Поділитися:

У Центрі Української Культури та Мистецтва триває виставка художниці Юлії Левицької, члена Національної спілки художників України, викладача кафедри техніки та реставрації творів мистецтва НАОМА присвячена сільським жінкам.

Виставка «Бабусі» – це десять портретів українських сучасних сільських бабусь, пейзажі та натюрморти, які  відображають частину життя нашого народу. Створюючи роботи, авторка передала своє захоплення яскравими жінками.

Невелика частина мого життя проходила в селі. Коли я стала художницею, то багато розмірковувала над тим, що кожна стара жінка — це історія, наповнена подіями: лихоліттями війни, радощами материнства, тяжкою працею, колоритними святами. Водночас, сільські бабусі – це якесь особливе  джерело оптимізму. Крім того, багато з них люблять яскраво вдягатись, – коментує «Вечірньому Києву» Юлія Левицька.

Як розповіла художниця, починаючи в захопленні роботу над кожним новим портретом, вона розуміла, що образи жінок –  неповторні. Тому обов’язково треба їх написати, щоб заспокоїти й зігріти свою душу.

До речі, портрет бабусі Юлії Левицької теж є в експозиції.  Картини так і називаються – «Моя бабуся пригощається морозивом» та «Гостя на Великдень».

Тема сільських бабусь неодмінно знайде відгук у серцях відвідувачів.

Даша Гришина

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ