Сяйво VS Женев`єва 2: скандал між двома ЖК в Ірпені

image
21 Лютого 2020, 09:02
Поділитися:

Вже кілька років триває конфлікт між забудовниками ЖК «Сяйво» та ЖК «Женев’єва – 2», причиною якого є розподільча станція, зведена між цими комплексами. Від цієї ситуації страждають мешканці ЖК «Сяйво», бо для них це стабільне електропостачання помешкань, а отже тепло і комфорт у квартирах. Натомість інвестори ЖК «Женев’єва – 2» вважають, що розподільча підстанція створює загрозу їх здоров’ю. Чи так це насправді? Журналісти «04597» розбиралися у ситуації.
Наші журналісти зустрілися з представниками сторін конфлікту, щоб з’ясувати їх позицію. Ми не робимо висновків щодо винуватців в цій ситуації. Пропонуємо вашій увазі їх коментарі.
 «При проектуванні та початку будівництва забудовник ЖК «Женев’єва – 2» Михайло Ковальчук повинен був відступити від ЖК «Сяйво», який на той час був уже побудований, відстань згідно державних будівельних норм. Через те, що він порушив ці норми на даний час йому було скасовано декларацію на будівництво та містобудівні умови, які були видані перед початком будівництва, – повідомив представник забудовника ЖК «Сяйво». – Наразі він намагається розв’язати цю ситуацію з Ірпінською міською радою, щоб ввести ЖК «Женев’єва» в експлуатацію, при цьому він втягує у цей штучно створений конфлікт мешканців ЖК «Сяйво», які по факту не мають відношення до його проблем.»

 «Забудовник Ковальчук не дотримався будівельних норм і зараз має проблеми з оформленням документації. Проте проблему зробив із розподільчої підстанції, яка розташована на території нашого ЖК, – зазначають мешканці ЖК «Сяйво». – Ця РП досі не працює, хоча нам обіцяли її введення ще при покупці квартир. А це вже більше двох років. По факту у нас не вистачає потужностей, тому дуже часто виникають перебої з електрикою. Якщо немає світла то у нас в квартирах, немає тепла і води. Для нас запуск цієї розподільчої станції дуже важливий.»
 «Микола Ковальчук створив сам собі проблему, а тепер за рахунок депутатів хоче її вирішити. Він, по-перше, мав дотриматися будівельних норм та соціальних зобов’язань. По-друге, змінити вчасно цільове призначення земельних ділянок. Депутати готові піти назустріч, щоб не постраждали інвестори ЖК «Женев’єва – 2», проте спочатку Ковальчук має залагодити конфлікт і домовитися із сусіднім ЖК. Якщо ми зараз залишимо все так як є і проголосуємо за питання цього забудовника, то у майбутньому проблеми матимуть інші ЖК», – зазначив депутат ІМР, голова профільної комісії з питань ЖКГ Василь Пікулик.

Забудовник ЖК «Женев’єва» Михайло Ковальчук відмовився спілкуватися з нами до сесії, тому що чекає рішення депутатів. Наразі оприлюднити його позицію у нас немає можливості.
Ми слідкуватимемо за розвитком цієї ситуації і обов’язково інформуватимемо вас. Тож слідкуйте за нашими новинами.
Читайте також: Як забудовник тисне на депутатів ІМР: скандал навколо ЖК «Женев’єва-2» розгортається
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня