Швецький стіл по-київськи: учні обирають страви на власний смак

image
31 Травня 2019, 08:34
Поділитися:

Так, на фото не ресторан, а звичайна школа №90 у Києві, у якій нещодавно  запровадили мультипрофільне харчування. За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, з вересня цього року усі комунальні підприємства, які організовують харчування, мають готувати за новими стандартами та реалізовувати новації у шкільних їдальнях Києва.

Чергова школа Печерського району, де запровадили мультипрофільне харчування, показала фантастичний результат із точки зору якості, різноманіття, бюджету і задоволення дітей. Важливо, що кардинально змінювати нічого не довелось. Точніше, це не потребувало значних капіталовкладень та змін діючих нормативів. Комунальне підприємство, що забезпечує харчування у школі, створює різноманітність завдяки різниці у кількості та вазі порцій», – зазначив Валентин Мондриївський.

Крім того, у цьому комунальному підприємстві використовуються як нові власні рецептурні розробки приготування страв, так і новий рецептурний довідник Євгена Клопотенка.

У такому форматі приготування їжі ми робимо акцент не тільки на різноманіття, а й на саму подачу. Дітям має бути цікаво обирати серед запропонованого те, що і корисно, і виглядає смачно. Таким чином, вже у школі у дітей формується культура харчування і власні смаки», – підкреслив заступник голови КМДА.

 

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ