Шведська компанія надасть Україні обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури

image
24 Січня 2023, 13:32
Поділитися:

24 січня 2023 г. 13:23

Уряд Швеції дозволив компанії Svenska Kraftnät безоплатно передати Україні матеріали, які можуть бути використані для відновлення енергопостачання.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі шведського уряду.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як йдеться в повідомленні пресслужби Уряду Швеції, компанія Svenska Kraftnät визначила ті матеріали, які можна передати Україні та які стануть у пригоді в реконструкції енергосистеми.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Але, як зазначили у пресслужбі, для їхньої передачі потрібен буде дозвіл уряду, оскільки йдеться про державне майно.

“Росія використовує зиму і холод як зброю проти цивільного населення і намагається вивести з ладу українську енергосистему. Раніше уряд надав пакет допомоги, спрямований на протиповітряну оборону, що посилює здатність України захищатися від атак, наприклад, на енергетичну систему. Підтримка Svenska Kraftnät допомагає відновити енергосистему”, – прокоментувала міністерка енергетики та промисловості Швеції Ебба Буш.

Повідомляється, що компанія Svenska kraftnät надіслала листа до уряду Швеції, щоб переконатися, що можуть надіслати матеріали і бути корисними Україні.

Також у пресслужбі додали, що Швеція має кількох гравців в енергетичному секторі, які розглядають можливість передачі Україні обладнання для відновлення енергосистеми.

Читайте: 17 країн ЄС відправили в Україну 500 електрогенераторів, – Стефанішина

Фото: Конкурент

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона