Штучний інтелект створив «ідеальну пісню» для Євробачення

image
18 Травня 2019, 11:11
Поділитися:

В Ізраїлі представили пісню «Blue Jeans & Bloody Tears». Її створили за допомогою штучного інтелекту, який проаналізував і зібрав воєдино фрагменти мелодій і текстів сотень пісень учасників конкурсу «Євробачення» різних років, повідомляє видання CTech.

Пісню назвали неофіційним гімном «Євробачення». Її виконують дуетом комп’ютерний синтезатор мови і людина. Для створення «Blue Jeans & Bloody Tears» використовували систему машинного навчання.

Вона складалася з двох елементів: інструменту аналізу мелодії, який розробили в американській технологічній компанії Oracle, і алгоритму аналізу текстів. Його придумав ізраїльський поет і програміст Еран Хадас.

Керівник проекту, ізраїльтянин Німрод Шапіра сказав, що ідея дослідити творчість людей за допомогою штучного інтелекту з’явилася після перемоги Ізраїлю на «Євробаченні» в 2018 році.

Чоловічу партію у пісні виконує співак Ізхара Коен, який приніс Ізраїлю перемогу на музичному конкурсі в 1978 році.

Шапіра назвав музичний твір дуетом, в якому співають про розчарування в любові. «Blue Jeans & Bloody Tears», за його словами, на 100% підходить для «Євробачення» і всього, що конкурс собою уособлює.

Нагадаємо, Фінал Євробачення-2019 відбудеться 18 травня у Тель-Авіві. Україна цього року участі у конкурсі не бере після скандалу на Національному відборі, в якому перемогла MARUV.

Джерело: Трибуна Бровари