Штучний інтелект добирає музику: розробкою київського студента зацікавився Гонконг

image
18 Жовтня 2019, 11:44
Поділитися:

Ідеї вихованців Київської Малої академії наук учнівської молоді знаходять свою реалізацію!

Про це повідомляє Департамент освіти і науки Києва.

На урочистому закритті VIII Фестивалю інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2019» представники Гонконгської компанії Global Virtual Design and Construction Limited підписали договір із Назаром Поночевним, бронзовим призером Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у відділенні технічних наук, нині першокурсником фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського, про наміри інвестування та надання підтримки.

Ідея його проєкту Harmix та її втілення, яке вразило міжнародне журі конкурсу, полягає у тому, що для блогерів, відеомонтажерів та композиторів програма сама здійснює добір музики до відео або відео до аудіотреку, що гармонійно поєднуються і вдало передають задум митця. Неможливо переглянути мільйони різних варіантів поєднання і власноруч порівняти кожен із них. Назар пропонує програмне забезпечення Harmix, яке використовує системи штучного інтелекту, аналізує відеоролик і рекомендує максимально гармонійний до нього музичний твір.

З цим проєктом Назар на початку цього року став фіналістом конкурсу «POLYTECO Україна 2018 – 2019» та призером міжнародного науково-технічного конкурсу «Intel ISEF», який проводився 13 ‒ 19 травня у місті Фінікс (Арізона, США).

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ