Штрафні санкцій за несвоєчасно подану звітність до податкового органу

image
3 Червня 2021, 18:47
Поділитися:

Платники земельного податку (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податкового зобов’язання із цього податку та подають податкову декларацію у порядку, встановленому статтею 286 Податкового кодексу України.

За вибором платника декларація може подаватися на календарний рік або щомісячно.

Податкова декларація із земельного податку на поточний рік подається щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року до відповідного податкового органу за місцезнаходженням земельної ділянки. При цьому річна сума податку розбивається помісячно рівними частинами. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.

Якщо платник обрав місячний період із плати за землю, то декларація подається протягом 20 календарних днів після закінчення звітного місяця.

З урахуванням змін, внесених до статті 120 Податкового кодексу України у зв’язку із прийняттям Закону України від 16.01.2020 р. № 466, неподання або несвоєчасне подання платником земельного податку податкових декларацій тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Ті самі дії, вчинені платником податку, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Щоб уникнути накладення штрафу будьте свідомими, дотримуйтесь вимог чинного законодавства та вчасно подавайте  податкові декларації з плати на землю.

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів