Шоста річниця Національної поліції України!

image
5 Липня 2021, 15:31
Поділитися:

Головна  /  Шоста річниця Національної поліції України!

|  05. 07. 2021

Поліція будь-якої країни має величезне значення у виконанні завдань з охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримки публічної безпеки та порядку. Після Революції Гідності українське суспільство мало нагальну потребу у реформуванні правоохоронної системи.

Тож указом Президента України у 2015 році був встановлений День поліції України. Відзначався він 04 серпня в день прийняття закону про це свято. У 2017 році новий указ змінив дату святкування на 04 липня. У цю дату перші патрульні поліцейські склали присягу на Софійській площі в Києві.

05 липня у Білій Церкві відбувся урочистий захід з нагоди шостої річниці Дня Національної поліції України.

У ході заходу до присутніх із привітальним словом звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Ці 6 років ви доводите, що закон має бути один для всіх. І тільки так ми будемо європейською країною. Закон має бути понад посади та інші привілеї. Сьогодні також впроваджуються нові форми співпраці правоохоронних органів та громади. І наша територіальна громада одна із перших підтримує ці нововведення. Громада вдячна вам за службу, і я бажаю вам здоров’я, достатку, благополуччя у ваших сім’ях і всього найкращого. Несіть службу із честю, гідністю і на благо народу України!»

Міський голова та секретар міської ради Дмитро Киришун вручили ряду працівників Білоцерківського РУП грамоти виконавчого комітету Білоцерківської міської ради за зразкове виконання службових обов’язків і завдань, вагомий особистий внесок у забезпеченні правопорядку, високий професіоналізм, активну громадянську позицію та з нагоди шостої річниці Дня Національної поліції України.

Начальник Білоцерківського районного управління поліції Михайло Пелех оголосив подяку ряду працівників Білоцерківської поліції. Він вручив подяки начальника Головного управління Національної поліції України у Київській області, полковника поліції Андрія Нєбитова, Білоцерківського РУП та цінні подарунки: настільні та настінні годинники, годинники на руку.

Також цього дня працівники Білоцерківського районного управління поліції отримали безліч привітань від керівників та представників державної влади та правоохоронних органів: голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмили Мерзлюк, голови Білоцерківської районної ради Василя Зеленського, військового комісара Білоцерківського об’єднаного міського військового комісаріату полковника Ігоря Богданевича, заступника командира батальйону патрульної поліції у місті Біла Церква управління патрульної поліції в Київській області Департаменту патрульної поліції, старшого лейтенанта поліції Олександра Світового, голови Ради ветеранів ОВС Білоцерківського району Лариси Будової, голів Фурсівської сільської територіальної громади Сергія Шаравари та Узинської міської територіальної громади Віталія Гринчука та ін.

Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання працівників поліції, які поклали свої життя під час несення служби.

Присутніх творчими номерами вітали із професійним святом актори Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Панаса Саксаганського.

Також цього дня усі бажаючі могли відвідати локації, які презентували роботу поліції та із засобами, які вона використовує у своїй щоденній роботі.

Фотогалерея

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт