Шмигаль розповів, як українцям уникнути локдауну

image
17 Листопада 2020, 13:22
Поділитися:

Локдаун не буде запроваджено, поки є альтернатива.

Про це під час виступу у Верховній Раді сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє УКРІНФОРМ.

“Рішення про повний локдаун не буде запроваджено до тих пір, поки у нас є альтернатива, але над цією альтернативою треба працювати разом, і досягти хоча б плато і зупинки зростання епідемії”, – сказав Шмигаль.

Він закликав українців обмежити кількість соціальних контактів і наголосив, що від дотримання правил всім суспільством залежить, чи буде запроваджений більш жорсткий локдаун.

До слова, Шмигаль наголосив, що карантин вихідного дня дає свої перші результати.

 «За даними РНБО, активність громадян у великих містах з населенням понад 100 тисяч у суботу знизилася на 18,5%, а в неділю — на 27%. Тобто, люди залишилися вдома. Так само ми бачимо, що на ці вихідні мобільність користувачів була чи не найнижчою з весни, коли діяв жорсткий карантин. Ми закликаємо українців та бізнес дотримуватися всіх правил. Очікуємо, що темпи зростання захворюваності зменшаться приблизно за 2 тижні», – повідомив Денис Шмигаль.

Раніше мер столиці Віталій Кличко сказав, що уряд має невідкладно розробити і запропонувати механізми компенсацій і пільг для бізнесу.

Нагадаємо, 11 листопада уряд запровадив в Україні карантин вихідного дня – з 14 до 30 листопада. Згідно з постановою уряду, з 00 годин суботи до 00 годин понеділка додатково до обмежень, які передбачені у будні дні, забороняється: приймання відвідувачів у закладах громадського харчування – барах, ресторанах, кафе. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів також під забороною. У цей період закриті торговельно-розважальні центри та інші заклади розважальної сфери, заклади культури, які проводять культурно-масові заходи.

Підготувала Наталка Марків

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ