Шмигаль: Проект бюджету на 2024 рік майже готовий, у пріоритетах знов безпека і оборона

image
5 Вересня 2023, 20:37
Поділитися:

5 вересня 2023 г. 20:26

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив на черговому засіданні Кабінету міністрів України (КМУ), що при підготовці проекту державного бюджету на 2024 рік залишається, як і цьогоріч, сектор безпеки й оборони (“техніка, зброя, дрони, ракети, снаряди”). Другий акцент бюджету, за словами Прем’єра, це зарплати лікарів, вчителів та соціальні виплати.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення на Урядовому порталі за підсумком засідання КМУ під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 5 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Плануємо наступного (2024 – КВ) року двоетапне збільшення мінімальної заробітної плати. Закладаємо індексацію пенсій, будуть фінансуватися субсидії, допомоги ВПО й інші виплати”, – відзначив Денис Шмигаль.

За його словами, ще один пріоритет держбюджету – відновлення країни: уряду важливо продовжити та завершити проекти відбудови, які вже стартували, а також започаткувати нові.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Денис Шмигаль додав, що в січні-серпні 2023 року до загального і спеціального фондів держбюджету зібрано 1,6 трлн гривень (податки, акцизи, мита, гранти від міжнародних партнерів): “Дякую всім українським підприємцям та компаніям, на яких тримається наша економіка. Кожна сплачена вами гривня — це наш оборонний ресурс. Це внесок в нашу майбутню перемогу”.

Прем’єр каже, що до 15 вересня уряд ухвалить проект Державного бюджету на 2024 рік (“його розробка вже на фінальній стадії”).

Читайте: Проект держбюджету-2023: 50 копійок з кожної бюджетної гривні уряд планує на оборону

Фото: Урядовий портал

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона