Школи в Ірпені можуть закрити: більшість вчителів невакциновані

image
10 Вересня 2021, 09:17
Поділитися:

Вже з понеділка, 13 вересня, Україна має перейти у жовту епідемічну зону, а це означає введення обмежень. Не виключена можливість переходу шкіл на дистанційне навчання, адже норми передбачають, що школи працюють в офлайні, якщо 80% педагогів вакциновані проти коронавірусу.
Редакція “04597” дізнавалася, яка ситуація щодо вакцинації у педагогів Ірпеня і чи загрожує ірпінським школам перехід на дистанційне навчання.
Відсоток вакцинованих освітян у школах Ірпеня – низький. Хоча в цілому місто лідирує по вакцинації населення в масштабі України.
“Ми працюємо з освітянами, проводимо роз’яснювальну роботу, але результати малі. Не поспішають вчителі вакцинуватися”, – повідомляє головний лікар первинки Андрій Левківський.
За його словами, медики готові приймати вчителів у центрі вакцинації. “Також вони можуть зробити це через сімейних лікарів. Ми можемо приїхати у школу мобільною бригадою. Є всі види вакцин. Все є у нас, потрібно тільки бажання педагогів”, – каже Левківський.

Якщо відсоток вакцинованого персоналу у школах буде меншим 80% і область переведуть у “жовту зону” – школи закриють.

“Міська влада хоче, щоб школи працювали. Я – батько двох школярів теж цього хочу. Впевнений, що більшість міста розділяє це бажання. Але сьогодні наші погляди спрямовані на вчителів, бо саме від них залежить закриють школи чи ні”, – прокоментував ситуацію депутат ІМР Максим Плешко. І додає, що сам вакцинувася ще навесні.
Нагадаємо, що кількість хворих на covid, останніми днями зростає. На разі у інфекціному відділенні Ірпінської лікарні зайнято 40 % місць.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону! 
Читайте також: Де і чим можна вакцинуватися проти COVID-19 в Ірпені
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua