Школи Київщини готуються до опалювального сезону

image
16 Вересня 2020, 16:24
Поділитися:

На сьогоднішній день до опалювального сезону підготовлені 94 % закладів освіти Київської області. Про це повідомив заступник голови Київської облдержадміністрації Олег Торкунов на онлайн брифінгу 16 вересня.

Зокрема, із запланованих 91 котельні капітально відремонтовано/реконструйовано 82. З них у Миронівському районі – 7 котелень, Таращанському – 11, Фастівському 18 та у Миронівській ОТГ – 6 котелень.

Також наразі відремонтовано 27 систем опалення, із 31 запланованої, та промито 3 із 4 системи опалення.

«З метою скорочення обсягів споживання імпортованих енергоносіїв, триває переведення котелень закладів освіти з газу на місцеві види палива. Від початку року 1 котельню переведено на електроопалення, 5 – на опалення дровами. До кінця року кількість їх подвоїться», – зазначив Олег Торкунов.

Крім того, в області під час підготовки закладів освіти до опалювального періоду проводяться заходи з енергозбереження, а саме утеплення фасадів. З 23 запланованих утеплено вже 16 фасадів та 6 із 8 покрівель. На сьогодні утеплено понад 31,5 тис. м2 на загальну суму 58 млн грн.

Також  у цих закладах замінюють вікна на енергозберігаючі. Всього замінено 551 вікно. Найбільше у м. Біла Церква (206), Бородянській (140) та Пісківській ОТГ (127).



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація