Школи Голосіївського району столиці закуповують півмільйона курячих яєць

image
13 Січня 2023, 16:11
Поділитися:

13 січня 2023 г. 16:02

Управління освіти Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації (РДА) заплатить у 2023 році за постачання курячих яєць закладам освіти майже три з половиною мільйони гривень. Гроші з місцевого бюджету отримає ТОВ “Руол Стандарт” – єдина фірма, що взяла участь у відкритих торгах “з особливостями” в системі публічних закупівель Prozorro.

Про цеKВ стало відомо з оголошення в системі публічних закупівель Prozorro.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно оголошення, згадане управління Голосіївської РДА очікувало, що вартість закупівлі 500 тис. штук харчових курячих яєць на рік складе 3 млн 450 тис. гривень.

Єдина пропозиція, що надійшла у відповідь на оголошення торгів, містила ціну, на 30 тис. гривень нижчу – 3 млн 420 тис. гривень.

Оскільки це виявилось єдиною пропозицією, вона і була розглянута й замовник вирішив укласти договір з цим учасником – ТОВ “Руол Стандарт”, яке регулярно й успішно приймає участь у торгах, оголошених місцевою владою (наприклад, у Борисполі).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як інформувалаKВ, Кабінет міністрів в останні дні 2022 року змінив правила проведення аукціонів на prozorro – тимчасово скасував торги у системі електронних закупівель, оскільки, кажуть урядовці, не всі можуть брати участь в аукціонах через постійні обстріли енергетичної інфраструктури, а, відповідно, відсутності електрики й інтернету.

За новими тимчасовими правилами переможцем тендерів визнаються учасники, які запропонували найнижчу “вхідну” ціну.

Разом з тим, проти відміни електронних аукціонів виступила парламентська фракція “Слуга народу”. На думку депутатів колись “монобільшості”, рішення уряду несе у собі корупційні ризики.

Читайте: Кризи немає: У Києві витрачають бюджетні кошти на проєктування нових вулиць

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона