Школу на Відрадному компанія Ахметова приєднає до електромереж за 21 млн гривень

image
18 Серпня 2023, 17:07
Поділитися:

18 серпня 2023 г. 17:03

Комунальники Солом’янського району столиці замовили у компанії з орбіти Ріната Ахметова “нестандартне” підключення місцевої школи до електромереж. Закупівлю провели теж нестандартно – без використання електронної системи публічних закупівель, тобто без конкурентних торгів.

Про цеKВ стало відомо з оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно оголошення, комунальне підприємство “Солом’янка – Сервіс” столичної Солом’янської РДА уклало договір на послугу з “нестандартного приєднання “під ключ” до електричних мереж електроустановок об’єкта “Реконструкція з добудовою середньої загальноосвітньої школи № 22 на просп. Відрадному, 36-В у Солом’янському районі м. Києва”.

Замовник заплатить за це 21 млн 640 тис. 564,80 гривень приватному акціонерному товариству (ПрАТ) “ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ”.

Знаково, що це ПрАТ з орбіти Ріната Ахметова (група компаній “СКМ”) отримало підряд поза конкурентними торгами: закупівля була здійснена без використання електронної системи.

Строк виконання робіт – 31 грудня 2023 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, від 19 травня 2023 року відкриті торги на Prozorro знову проходять з аукціонами: набула чинності постанова Кабміну (№471) від 12 травня, яка повертає раніше тимчасово скасовані через тривалі брекаути трираундові аукціони в публічних закупівлях.

Тепер правила аукціонів будуть як і належить: кожен учасник має три кроки на пониження своєї ціни, а право останнього кроку отримує той, хто надав найнижчу ціну при подачі пропозиції. Водночас згадана постанова передбачає, що замовник може самостійно прийняти рішення про проведення відкритих торгів без аукціону – якщо надасть обґрунтування такого свого рішення.

Читайте: Чергові “розпили”: БЕБ зацікавилося закупівлями столичного КП “Інформатика”

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона