Школярі з Києва підкорили науковий конкурс у Пекіні

image
29 Березня 2019, 18:34
Поділитися:

П’ятеро вихованців Київської Малої академії наук завоювали 5 медалей на Пекінському міжнародному конкурсі юнацької наукової творчості. Про це інформує Департамент освіти і науки Києва.

Юні кияни-науковці отримали одне «золото» й чотири «срібла» на 39-му Пекінському міжнародному конкурсі юнацької наукової творчості. Щиро вітаємо призерів та бажаємо нових перемог!, – зазначили у Департаметі.

Золотим призером за авторську розробку «Радіопротекторна дія меланінових пігментів базідоміцетів на кровотворну систему ссавців» стала Гудзенко Єлизавета, учениця 10 класу Українського гуманітарного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Срібні медалі отримали:

Жерносєков Mикита – учень 11-го класу спеціалізованої школи № 148, який представив авторську розробку «Вплив калексерену С-145 на згортання крові»;

Безпалько Віктор – учень 9-го класу гімназії № 59 ім. О.М. Бойченка Голосіївського району міста Києва, який разом із Бурановим Владиславом підготував авторську розробку «Локалізація і функціональна роль резіліну в складчастих волокнах крил оси». 

Буранов Владислав – учень 11-го класу навчально-виховного комплексу №141 «Освітні ресурси та технологічний тренінг»;

Дідух Денис – учень 11-го класу гімназії «Міленіум» № 318, який підготував авторську розробку «Вплив композиційної системи на основі сорбенту та фітосировини на морфофункційний стан печінки за стандартної дієти та ожиріння».

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ