Школа №7: що приховує міська влада після обвалу плит

image
6 Лютого 2019, 21:03
Поділитися:

Автор – депутат Київської обласної ради Роман Сімутін

Редакція сайту може не поділяти погляди авторів та не несе відповідальності за інформацію, опубліковану в розділі «Блоги». Відповідальність за зміст, достовірність фактів, цитат, власних назв та інших відомостей несуть автори текстів, розміщених у розділі «Блоги».

Брехня-брехня і знову брехня. Тепер розумію, чому півтора місяці мені штучно створювали перешкоди в отриманні висновків, що стосуються обвалу даху в школі №7, і чому цей висновок не опубліковано на сайті Броварської міської ради. Цього вимагали всі: батьки, громадськість, депутати. Тепер я чітко розумію чому.

Задовго після ремонту – 26 листопада, Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій (ДНДІБК) видав свій звіт, де чітко вказано, що загальний технічний стан будівлі ЗОШ №7 оцінюється як непридатний до нормальної експлуатації.

А тепер спробує розібратися у хитросплетіннях і відвертих, брехливих маніпуляціях броварської влади.

24 вересня відбувся обвал плит на 3-му поверсі будівлі 7 школи.

1 жовтня з’явився звіт ДНДІБК про причини руйнування, рекомендації щодо ліквідації аварійної ситуації та  розпочався локальний ремонт.

8 жовтня комісія з експертів та працівників виконкому підписала акт про обстеження конструкцій технічного поверху та рекомендувала провести повне обстеження і відновити навчальний процес.

9 жовтня комісія, виключно з працівників виконкому, яку очолив міський голова, підписала акт перевірки технічного стану всієї будівлі та визнала перебування там дітей гарантовано безпечним.

23 листопада ФОП «Романенко Ігор Юрійович» починає повне обстеження будівлі школи і у своєму висновку зазначає, що після проведення протиаварійних заходів, загалом технічний стан будівлі  задовільний.

28 листопада Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій видає свій звіт, де чітко прописано, що навіть без урахування ділянки, де сталася аварія, технічний стан школи №7 непридатний до нормальної експлуатації.

Не буду описувати всієї ситуації навколо цих актів і те, як ми вимагали реальних висновків експертів, краще запитати про це ініціативну групу, яка була свідками тих подій, але можу констатувати одне: наших дітей наражають на серйозну небезпеку.

Виникають запитання:

чому комісія з працівників виконкому визнала перебування дітей у СШ №7 гарантовано безпечним до проведення повного обстеження?
Чому комісія у складі експертів підписує акт про обстеження конструкцій технічного поверху школи, а виконком – акт перевірки технічного стану будівлі?
Чому звіти ФОП «Романенко І.Ю.» та Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій кардинально відрізняються? Перший пише, що стан будівлі задовільний, другий – що непридатний.
Чому звіт ДНДІБК ніхто не публікує, а міська влада навіть відмовляється його надати?

А ще у цій ситуації бентежить те, як члени виконкому, які стали підписантами акту перевірки технічного стану, і діти яких відвідують інші школи міста, могли на це піти? Школа №7 не найстаріша в місті, і у зоні ризику можуть опинитися й інші освітні заклади. Та що їм долі інших дітей, коли стоїть питання колапсу, адже всі школи переповнені. Ймовірно, вони сподівалися на «можливо пронесе».

І це вже не перша брехня. Ще після обвалу в школі нам обіцяли призупинити будівництво офісного центру, що поряд. Його не зупинили, а  будівництво прискорилося. Не меншу небезпеку становить і кран, стріла якого, повертаючись, постійно заходить на територію школи.

Ще 26 вересня видано розпорядження про проведення повної технічної перевірки всіх закладів освіти із залученням фахівців ДНДІБК. Вважаю конче необхідним контролювати цей процес, і пропоную всім охочим долучатися! Це моя принципова позиція: не залишати все як є, а «довбати» нашу міську владу.

А тепер про цифри. За висновок інституту сплачено 375 тис. грн, за висновок ФОП  «Романенко  І.Ю.»  – 90 тис. грн. А тепер уявіть вартість проекту реконструкції школи і самих будівельних робіт. Тож, коли ставлять питання про зменшення на 6 млн. грн пайової участі для будівництва нібито «Макдональда», це, вибачте,  повний п……

Джерело: Трибуна Бровари