Шевченківська РДА будує укриття на Закарпатті за 14 млн гривень, – депутат Київради

image
19 Липня 2023, 10:57
Поділитися:

19 липня 2023 г. 10:45

Шевченківська районна державна адміністрація (РДА) Києва збудує укриття на 140 осіб в дитячому оздоровчому таборі “Зачарована долина” в селі Осій в Закарпатській області. В листопаді минулого року Шевченківська РДА заключило договір з ТОВ “АДС ЛТД”, згідно якого компанія провела ремонт в таборі за 7,3 млн гривень. У квітні райдержадміністрація заключила договір з ТОВ “Укржитлопроект” на проектування укриття. Проектна вартість будівництва укриття складає 14 млн гривень.

Про це KВ стало відомо з допису на сторінці в Фейсбук депутата Київської ради Леоніда Ємеця (фракція “Європейська солідарність”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Народ, скучили за барабанами? Чи просто закриті укриття, вже не вражають?Ну так ось вам нова бімба! Шевченківська РДА, робить укриття в селі Осій Хуського району Закарпатської області. Вартістю – 400 тис. доларів США. Це не жарт. За гроші киян роблять Укриття в єдиній області України де ще нічого ні разу не прилітало. (Тьфу-тьфу, спльовує через плече)”, – написав Ємець.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно оголошення на Prozorro, Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА заключило договір з ТОВ “АДС ЛТД” в листопаді 2022 року на закупівлю послуг з капітального ремонту КП “Дитячого оздоровчого табору “Зачарована долина” Шевченківського району м. Києва в селі Осій, Хустського району Закарпаття.

“Оскільки до цього там вже зробили ремонт на 7,3 мільйони гривень і судячи з кошторису і вартості робіт робили по-багатому – двері по 22 тисячі гривень, кондиціонери по 160 тисяч, душові кабіни по 32 тисячі, та судячи з вартості унітазів це таки був Villeroy&Boch і так далі”, – додає Ємець.

Він також зазначає, що на території табору буде побудоване укриття на 140 осіб. Проектна вартість будівництва 14 мільйонів гривень, саме така вартість відображена в проектних розрахунках, договір (договір підписано з “Укржитлопроект”) на проектування за 360 тисяч гривень вже підписано.

“Окрім цього в травні туди купили люксовий мікроавтобус за 2 мільйони Hyundai Staria в топовій комплектації Business+ з купою класних фішок – шкіряний салон, звук Bose та красива підсвітку салону. Ну власне ось опис від виробника – “Елегантно футуристична STARIA Premium робить більше, ніж просто встановлює нову естетику дизайну – автомобіль переосмислює сегмент розкішних мікроавтобусів, щоб започаткувати власний клас”,- підсумовує Ємець.

Варто зазначити, що дитячий оздоровчий табір “Зачарована долина” відноситься до сфери управління Шевченківської РДА, а засновником табору є Київська міська рада.

Додамо, що думка людей щодо доцільності закупівлі в коментарях під постом розділилася. Користувачі зазначають, що чиновники знахабніли, вказуючи на недоцільність використання коштів, а також на те, що Шевченківській РДА повинно думати про укриття в Києві.

Деякі користувачі навпаки закликають не шукати “зраду”, адже табір відноситься до сфери управління Шевченківської РДА та приймає на відпочинок дітей з Києва.

Нагадаємо, раніше Ємець розповідав про перевірку тимчасовою контрольною комісією міської ради стану укриттів у Києві. Виявилося, що районні адміністрації закуповували необхідні речі для укриттів за цінами вищими від ринкової у два – чотири рази. Ба більше, адміністрації витрачають мільйони на ремонти приміщень, де в принципі за стандартами безпеки не можна облаштовувати захисні споруди.

Читайте: На закупівлях в столичні укриття розкрадаються мільярди, – депутат Київради Ємець

Фото: Леонід Ємець

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона