Щодня у столиці та області палять траву

image
5 Серпня 2020, 17:40
Поділитися:

Практично щодня рятувальникам доводиться гасити пожежі на відкритих територіях, як у Києві, так і в області.

Так, 3 серпня біля озера Вирлиця горів очерет на площі 150 кв.м.  До ліквідації пожежі було залучено 1 одиницю пожежно-рятувальної техніки та 5 чоловік особового складу підрозділів Головного управління ДСНС України у м. Києві.

Того ж дня трава горіла і на Броварському проспекті, що у Дніпровському районі столиці. По прибуттю рятувальників, було встановлено, що на відкритій місцевості горів трав’яний настил та сміття на площі 300 кв.м. До ліквідації пожежі було залучено 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 10 чоловік особового складу підрозділів Головного управління ДСНС України у м. Києві.

На Київщині, сьогодні, 5 липня сталось вже 7 випадків загоряння сухої рослинності у Кагарлицькому, Тетіївському, Броварському, Білоцерківському, Згурівському, Яготинському, Ставищенському та Бориспільському районах.

Протягом доби службою порятунку було зареєстровано 18 пожеж трав’яного настилу і 3 пожежі сміття на площі 17,2015 га. На щастя, минулося без загиблих та потерпілих.

-Пам’ятайте, що у той час, коли пожежні підрозділи зайняті гасінням сухої трави, водночас десь може статися дійсно серйозне займання, під час якого під загрозою може опинитися чиєсь життя, – наголошують у ДСНС.

Як зазначають рятувальники, у більшості випадків причиною загорянь трави, тору та лісу є людський фактор. У столиці найчастіше причиною загорянь трави є недопалки, а в області те, що громадяни спалюють сміття і торішню траву на своїх городах і дворових територіях, а також  поблизу доріг і на пустирях.

Нагадаємо, парламентарі ухвалили новий закон, який передбачає багатотисячні штрафні санкції для підпалювачів.

 

✦ Наталка Марків

Джерело: Вечірній Київ