Щоб притримати удар: металеві стовпчики перед «зеброю» будуть обов’язковими

image
19 Червня 2019, 19:37
Поділитися:

Міністерство регіонального розвитку затвердило нові зміни до державних будівельних норм, в яких міститься вимога  влаштовувати на тротуарах біля пішохідних переходів металеві стовпчики, інформує «Урядовий портал» із посиланням на заступника міністра Льва Парцхаладзе.

Зазначено, що нові ДБН необхідні для безпеки пішоходів і стосуються як будівництва нових доріг, так реконструкції та капремонту існуючих.

«Думаю, багато хто помічав, що на вулицях Києва та інших міст біля пішохідних переходів почали з’являтися спеціальні огородження – металеві стовпчики. Вони дуже потрібні, щоб підвищити безпеку пішоходів, адже у разі наїзду авто або іншої надзвичайної ситуації, вони можуть притримати удар та зменшити наслідки аварії, тим самим врятувати людям життя», – підкреслив заступник міністра.

Також додав, що найближчим часом цю норму приймуть як обов’язкову.

Кабмін також нагадав, що наразі вже діє аналогічна норма, згідно з якою всі зупинки громадського транспорту мають обов’язково проектуватися із захисними огородженнями – стовпчиками.

Нагадаємо, із 1 вересня 2018 року набули чинності нові Державні будівельні норми щодо мінімально допустимої ширини смуги руху. Згідно з новою ДБН, ширина смуги руху на магістральних вулицях загальноміського та районного значення в найбільших, великих, середніх і малих містах, крім доріг безперервного руху, а також на селищних дорогах і головних вулицях становить 3 м.

На магістралях загальноміського значення безперервного руху в найбільших і великих містах ширина смуги руху становить 3,5 м.

На місцевих житлових вулицях і дорогах всіх населених пунктів ширина смуги руху становить 2,75 м.

Крім того, Мінрегіонбуд ввів із 1 вересня при новому будівництві та реконструкції зупинок громадського транспорту обов’язкове проектування на них захисних огороджувальних стовпчиків від наїзду.

Фото – Ilya Varlamov

Джерело: Трибуна Бровари