Щоб пам’ятали

image
26 Вересня 2020, 20:47
Поділитися:

Нещодавно на фасаді Вишгородської загальноосвітньої школи №1 з’явилася третя пам’ятна меморіальна дошка. До світлих образів Костянтина Непопа та Олександра Сінчука приєднався учасник АТО — полковник ЗСУ Дмитро Леонідович Булло.

Три герої, три справжніх українці, для яких слово «самопожертва» не було порожнім звуком.
Полковник Дмитро Булло на передовій займався питаннями розвідки. Як кажуть, очі і вуха армії. І від того, наскільки чітко і безпомилково здобувалися розвіддані, безпосередньо залежало життя кожного бійця і командира в окопі, на вогневій позиції. Його цінували колеги, підлеглі, вище керівництво, ним пишалася родина. У Дмитра Булло навдивовижу поєднувалися сміливість і завбачливість, терпіння і відчайдушність, без яких і розвідник — не розвідник.
На відміну від забитих російських найманців, яких ховають ганебно таємно, примушуючи рідних мовчати, ми вшановуємо героїв всенародно, оплакуючи кожне життя. Дмитро пішов у небуття вже тут, у глибокому тилу — серце втомилося від перевантажень. Відлуння війни наздогнало його вже у Вишгороді…
Сказати, що відкриття меморіальної дошки було зворушливою подією — майже нічого не сказати. Оркестр Національної гвардії України поєднав журливе і героїчне. Просто, вагомо, без напускного пафосу виступили міський голова Олексій Момот, колеги по службі, дружина, тобто всі, кому болить за Україну.
Дуже символічно, дуже правильно, що прізвище героя викарбувано на фасаді школи. Їм, юним, належить не лише пам’ятати героїв, знати ціну свободи, але і через деякий час брати в руки автомат і боронити українців від хижого звіра. Прах 14 тисяч вбитих кращих синів і доньок України цього вимагає. Після семи років війни у нас немає права перетворюватися у манкуртів, безрідних Іванів.
Серед багатьох відзнак і нагород полковника Дмитра Булло найціннішою відзнакою була «За мужність при виконанні спецзавдань». Вона незримо перегукується зі «скромною», але найбільш шанованою ветеранами медаллю «За відвагу» у роки Великої Вітчизняної війти. Кавалерами нагороди ставали лише відчайдушно хоробрі люди, яким і був Дмитро Булло.
Влас. інф.

Джерело: Газета Вишгород