Що відбувається навколо ЖК «Женев’єва-2»: позиція сторін конфлікту

image
23 Лютого 2020, 08:54
Поділитися:

19 лютого під час продовження 78 сесії Ірпінської міської ради депутати вчергове не підтримали зміну цільового призначення двох земельних ділянок, на яких побудований ЖК «Женев’єва-2». Це означає, що введення в експлуатацію цього комплексу знову відкладається, а конфліктна ситуація з сусіднім ЖК «Сяйво» триватиме й надалі.
Врешті страждають мешканці та інвестори обох житлових комплексів. Жителі «Сяйва» не мають гарантії сталого постачання електроенергії. Інвестори «Женев’єви-2» не мають змоги користуватися житлом, за яке заплатили гроші. В ситуації розбиралися журналісти “04597”.
«Ситуація навколо “Женев’єви-2” та ЖК “Сяйво” склалася через те, що після будівництва ЖК “Сяйво” забудовник Михайло Ковальчук повинен був відступити при початку будівництва, проектуванні будинку, а також під час будівництва відповідні відстані, закріплені державними будівельними нормами. У зв’язку з тим, що він не дотримався цих норм були скасовані декларації на будівництво та містобудівні умови», – розповідає представник ЖК «Сяйво» Сергій.

Згідно з державними будівельними нормами відстань між житловими будинками має становити не менше 20 м. Це дає змогу розмістити об’єкти інфраструктури, зокрема розподільчу станцію.

Будівництво станції на території ЖК «Сяйво» було узгоджено на етапі проектування. Планові потужності дозволяють забезпечити електропостачанням сім житлових комплексів у районі Центрального парку.
Наразі будинки підключені до резервних потужностей. Введення розподільчої станції на території «Сяйва» гальмується через судові позови, які подали представники забудовника ЖК «Женев’єва-2» Михайла Ковальчука. Вони містять вимоги щодо знесення об’єкту.

«Дуже шкода, що ЖК “Сяйво” втягнутийу цю неприємну ситуацію та під загрозою є приєднання до електромереж всього будинку. Не зовсім зрозуміло, чому проблеми один забудовник намагається вирішити за рахунок ОСББ іншого будинку», – каже Сергій.
Стурбованість представника житлового комплексу поділяють мешканці «Сяйва», з якими спілкувалися журналісти 04597.
«У них своє бачення цієї ситуації, у нас своє. Через те, що вони (представники забудовника ЖК «Женев’єва-2», – ред.) подають на нас в суд, обленерго не підключить до електропостачанняЖК “Сяйво”», – вважає мешканець ЖК «Сяйво» Володимир.
«Забудовник Ковальчук не дотримався будівельних норм і зараз має проблеми з оформленням документації. Проте проблему зробив із розподільчої підстанції, яка розташована на території нашого ЖК», – додає мешканка Ірина.
Водночас розв’язання ситуації є. Ірпінська міська рада готова проголосувати проблемне питання за умови припинення Михайлом Ковальчуком конфлікту з ЖК «Сяйво». Це зробить можливим введення комплексу в експлуатацію.
«МихайлоКовальчук створив сам собі проблему, а тепер за рахунок депутатів хоче її вирішити. Він, по-перше, мав дотриматися будівельних норм та соціальних зобов’язань. По-друге, змінити вчасно цільове призначення земельних ділянок. Депутати готові піти назустріч, щоб не постраждали інвестори ЖК “Женев’єва-2”, проте спочатку Ковальчук має залагодити конфлікт і домовитися з сусіднім ЖК. Якщо ми зараз залишимо все так, як є, і проголосуємо за питання цього забудовника, то у майбутньому проблеми матимуть інші ЖК», – наголошує депутат Ірпінської ради, голова комісії земельних відносин, лісових та природоохоронних питань Василь Пікулик.
Зі свого боку, забудовник ЖК «Женев’єва-2» відмовився від коментарів, і ми не мали змоги дізнатися позицію Михайла Ковальчука. “04597” й надалі слідкуватиме за розвитком подій.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Як забудовник тисне на депутатів ІМР: скандал навколо ЖК «Женев’єва-2» розгортається
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня