Що варто знати про поцілунки

image
6 Липня 2019, 20:09
Поділитися:

Сьогодні – Міжнародний день поцілунків. В.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповідає, що ж варто знати про поцілунки.

Кілька фактів, які варто знати про поцілунки:

поцілунки викликають викид нейромедіаторів, пов’язаних із задоволенням, так званих «нейромедіаторів щастя» – окситоцину, дофаміну і серотоніну. Завдяки їм покращується настрій, з’являється відчуття ейфорії та щастя.

До прикладу, окситоцин потрібен для відчуття довіри, бере участь в утворенні вибіркових прив’язаностей та зміцнює імунітет. Є дослідження, які вказують, що саме через окситоцин зміцнюються стосунки та виникає міцна прив’язаність між партнерами.

Поцілунки допомагають зняти стрес та полегшити тривожність. Вони, як і обійми, впливають на фізіологічні процеси, пов’язані з управлінням стресом та послаблюють його шляхом зменшення рівня кортизолу.
 Серед науково-популярних фактів про поцілунки є ще багато інших  як-от – зменшення головного болю, зниження артеріального тиску, зменшення прояву алергічних реакцій та навіть схуднення чи вплив поцілунків на рівень холестерину в крові. 
Водночас варто пам’ятати, що під час поцілунків люди обмінюються слиною, а через неї можуть передаватися різні хвороби. Серед них – застуда, грип, мононуклеоз, герпетична інфекція, менінгококова хвороба, карієс.
 Щоби зменшити ризики передачі інфекцій – уникайте поцілунків, коли ви або інша людина хворієте, цілуйтеся зі своїм постійним партнером, підтримуйте гігієну ротової порожнини та вчасно вакцинуйтеся.

Цілуйтеся так, аби були здорові та не хворіли. А також долучайтеся до флешмобу #добрийцьом, який запустив цього дня благодійний фонд Клуб Добродіїв , щоб допомогти дітям-сиротам отримати якісну освіту та шанс змінити своє майбутнє.

Щоби взяти участь потрібно:

опублікувати фото своїх поцілунків з коханими, рідними, друзями з хештегом #добрийцьом;
перерахувати будь-яку комфортну суму в підтримку дітей-сиріт;
відмітити трьох друзів на фото, щоби вони також долучилися до участі у флешмобі.

Джерело: Трибуна Бровари