Що треба знати про новий коронавірус?

image
12 Березня 2020, 19:44
Поділитися:

Що треба знати про новий коронавірус?Відповіді на основні запитання про COVID-19 – захворювання, викликане новим коронавірусом

Що таке коронавірус?

Коронавіруси — це велика родина респіраторних вірусів, які можуть спричиняти захворювання різного ступеню тяжкості: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Захворювання, яке викликав новий коронавірус, називається COVID-19.

Чи є ліки від захворювання, викликаного новим коронавірусом?

Наразі рекомендованих лікарських засобів, призначених для профілактики чи лікування інфекції, не існує. Пацієнтам надається симптоматичне лікування.

Скільки триває інкубаційний період захворювання, викликаного новим коронавірусом?

Інкубаційний період — це період часу між зараженням і появою клінічних симптомів хвороби. За рекомендацією ВООЗ, термін спостереження за особами, які контактували з пацієнтами з підтвердженою інфекцією, становить 14 днів.

Як Україна готується до того, що можуть розпочатися масові випадки захворювання?

Наразі в інфекційних лікарнях є 605 апаратів штучного дихання для тяжких хворих, які потребуватимуть реанімаційних дій. Загалом, в Україні близько 12-ти тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько 2-х тисяч лікарів-інфекціоністів та 5-ти тисяч медперсоналу. Нещодавно була закуплена тест-система для виявлення нового коронавірусу.

Яка смертність від захворювання на коронавірус?

За останніми даними летальність складає 3,4%.

Джерело: Офіційний веб-сайт Вишневої міської ради