Що треба знати киянам про новий етап енергореформи: мешканців не зачепить

image
2 Липня 2019, 14:00
Поділитися:

1 липня в Україні стартував черговий етап реформи ринку електроенергії. Побутових споживачів пов’язані з цим зміни не торкнуться. Про це попереджає прес-служба компанії «Київські енергетичні послуги», з якою кияни ведуть розрахунки за спожиту електроенергію.

Тарифи

Жителі Києва продовжать сплачувати рахунки за електроенергію постачальнику «Київські енергетичні послуги». Тарифи для населення, у тому числі для власників зонних лічильників (так звані тарифи «день-ніч»), встановлюються державою та залишаються без змін. Також продовжують діяти пільги для визначених законодавством категорій громадян. Жодних документів переоформляти не потрібно.

Зміни

Головні зміни щодо реформи енергоринку для мешканців Києва відбулися ще 1 січня 2019 року, коли платіжки за електроенергію почали надходити від постачальника електроенергії «Київські енергетичні послуги».

-З початку року компанія постійно покращує зручність та комфорт споживачів. Час відгуку на сторінці «Київських енергетичних послуг» в Facebook – 2 хвилини. Особистий кабінет та мобільний додаток дозволяють занести показники лічильників з 1 по 4 число за декілька секунд, а потім сформувати рахунок і сплатити його, – нагадує директор «Київських енергетичних послуг» Віктор Мельников.   

За даними компанії так роблять 190 тисяч домогосподарств в місяць. Минулого місяця 41 тисяча клієнтів передали показники лічильників інтерактивному голосовому помічникові за телефоном. З телефонним роботом можна зв‘язатися за номерами (044/067/066) 277-18-18: натиснути «3», ввести і підтвердити особовий рахунок і показники.

Ми практично повністю виключили таке явище, як черги в наших центрах обслуговування. А кожен третій відвідувач реєструється до центру обслуговування онлайн – через спеціальну форму на сайті. Більшість питань з постачальником можна вирішити дистанційно, і клієнти користуються цим активніше, – сказав Віктор Мельников. 

Що зміниться для юридичних осіб у Києві     

Черговий етап реформи торкнеться переважно учасників оптового ринку електроенергії – генеруючих компаній, електропостачальників, трейдерів, непобутових споживачів. Ціни на електроенергію для юридичних клієнтів будуть формуватися на ринкових умовах. Вони залежатимуть від результатів торгів на спеціальній електронній площадці, де щогодини буде продаватися та закуповуватися електроенергія.

Принцип розрахунку ціни визначено окремо для кожної категорії юридичних споживачів у комерційних пропозиціях «Київських енергетичних послуг». 

 

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ